|
Peynirli Börek |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80332
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
1,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Çay Bardağı sıvıyağ
50 gr margarin
1 Bardak süt
1 Paket yufka
Öncelikle süt,sıvıyağ ve tuzla bir sos yapalım sonra tepsimizi margarinle yağlayalım yufkamızın ilkini tepsiye yayalım sosdan fırça yardımıyla sürelim ikinci yufkayı serelim yine sosdan sürüp üçünçü yufkayı serelim sosdan sürüp peynir ve maydonozlu harçdan serpelim ve dördünçü yufkayı serelim yine sosdan sürelim ve son yufkamızı serelim sosun kalanını sürelim ve fırınlayalım üzeri kızarana kadar pişirelim fırndan çıkarır çıkarmaz margarinin kalanını böregimizin üzerine sürelim servise hazır
|
Peynirli Börek |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80118
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet yumurta
1 Demet maydanoz
1 Kase peynir
1 Bardak süt
4,5 Çorba Kaşığı yoğurt
1 Kg. böreklik yufka
Yumurta akı, süt, sıvı sana ve yoğurdu karıştırarak börek için güzel bir harç hazırlayın. Bir yufkayı tezgahın üzerine serin, her tarafına harçtan sürün. Üzerine bir adet yufka daha koyun ve onun da her tarafına harç sürün. Yufkayı dört eşit parçaya bölün. Sonra o parçaları da üçgen şekillerde başka parçalara bölün. (Bir yuvarlaktan genellikle 12 üçgen çıkıyor.) Her bir parçanın üst kısmına peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımı şeklinde hazırladığınız içten koyun. Ve rulo yapın. Kalan tüm malzemeler için aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üstüne kalan harçtan sürün, onun üstüne de yumurta sarısı sürün. Fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
|
Peynirli Börek |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc79697
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012
1,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Mutlu Aile
1 Demet maydanoz
3 Çay Kaşığı tuz
1 Adet soğan
2 Tane havuç
8 Adet yufka
1 Kg. lor peyniri (yağsız, tuzsuz)
1 Demet dereotu
Soğanı ve havuçu rendeleyin,maydanozu ve dereotunu da doğrayın peyniri tuzu hepsini karıştırın,yufkaları bir tepside açın sonra iki kenarını kapatın elinizi suya batırıp kıvırdığınız kenarlarına sürün sonra harçı koyun kalan iki kanadıda kapatın kare olacak kenarlarını biraz bastırınki açılmasın sana mutluaileyi küçük bir tavada eritin başka büyük bir tavaya braz dökün sonra hazırladığınız yufkayı atın üzerine yağ sürüp çevirin kızarınca alın sonra kesip servis edin.
|
Peynirli Börek |
|
öğün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2012
Mesajlar: 39 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78339
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
1,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Kalıp peynir
1 Tatlı Kaşığı şeker
1 Demet maydonoz
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Kg. un
İlk önce un, tuz, şeker, Sana hamurişi ve su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. daha sonra bu hamurdan 6 adet yufka elde ediyoruz. Yufkaların arasına sana hamur işi sürüp peynir maydonoz karışımını ekleyip aynı işlemi diğer yufkalara da uyguluyoruz. Fırına verip pişince dilimleyip servis ediyoruz.
|
Peynrili Börek |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc77718
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
1,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
6 Adet yufka
1 Bardak YOĞURT
200 gr peynir
Yumurta, yoğurt ve erimiş margarini karıştırın. Birinci kat yufkayı yayın ve bu karışımı fırça yardımıyla her tarafına sürün. 2. yufkaya da aynı işlemi yapın 3. yufkayı da serin ve üzerine peyniri döşeyin. Diğer üç yufkanın üzerine de yağlı karışımı fırçayla sürün. Rulo şeklinde sarın. İkiye bölün. Buzluğa koyun. Pişirmesen önce çıkarın, kesilecek duruma gelince dilim dilim kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
Peynirli Börek |
|
tombiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76090
Gönderme Tarihi: 26.May.2012
1,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
4 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın. Fırın tepsisine margarinle yağlayın. Üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3_4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımıyla sürün. Her koyduğunuz yufka katına,sos sürün ve peynirli karışımdan serpin. En son katıda yerleştirdikten sonra altta kalan geniş yufkayı üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.Kalan sosu üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2022
|
|