Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Gül Böreği Tarifleri > Peynirli Börek (8 adet - 364,056 defa bakıldı)

Peynirli Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169360
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2022
232 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

İç malzeme:
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber
0,5 çay kaşığı karabiber
Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
100 g eritilmiş margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu

Rendelenmiş peynirin üzerine pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edip karıştırın. Üzerine tuz, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurları 4 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlerin geniş kısmına iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Ilık ortamda 20-25 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamurları pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.



Peynirli Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157111
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2021
228 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un
1 paket kuru maya
1/2 bardak süt
3 baş soğan
2 diş sarımsak
250 gr. lor peyniri
1 demet maydanoz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
Karabiber
200 gr. kaşar peyniri

Unu, mayayı, sütü, tuzu ve bir yumurtanın sarısını birlikte karıştırarak yoğurun. Sonra da yoğurduğunuz bu hamuru iki misli kabarıncaya kadar ılık bir yerde tutun. Bıı sırada soğanları ufak doğrayıp sarımsağı döğün. Sonra da bunları lor, kıyılmış maydanoz, kalan yumurta akları, nişasta, tuz ve karabiberle karıştırın. Kabaran hamuru bir kere daha yoğurun, sonra bunu bir tepsiye veya yuvarlak bir kalıbın içine koyun, lorlu malzemeyi üzerine sürün. Bunun üzerine de bol miktarda rende peyniri serpin ve soğuk fırına sürüp orta ısıda bir saat kadar pişirin.

Not: Yaptığınız bu böreği uzun süre buzlukta saklayabilirsiniz. Yemeden bir saat kadar önce çıkarırsanız taze halini yeniden alır.


Peynirli Börek

kant
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.12.2018
Mesajlar: 22
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc139188
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
1,291 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
50 gram margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
Alabildiğince un
1 pumurta sarısı
100 gram beyaz peynir
Tuz

Hamur yoğurma kabına bir su bardağı ılık suyu, yarım çay bar dağı zeytinyağını, bir çorba kaşığı limon suyunu ekleyerek, karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu ekleyip, tuzunu ayarlayalım. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Hamuru 15 eşit bezeye bölelim. Bezeleri düzgün ve pürüzsüz yumaklar şeklinde yuvarlayalım. Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirelim. Üç bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yufkaların aralarına erimiş margarin ve sıvı yağ karışımı sürelim. Son üç yufkayı hep birlikte açarak tepsi büyüklüğünde bir yufka elde edelim. Yufkanın üzerine tekrar yağ sürelim. Karşılıklı kenarlan üst üste kapatalım (bohça kapatır gibi). Kare şeklini almaşım sağlayalım. Her parçanın bir kenarına beyaz peynir koyalım ve hamuru aynı yönde üçe katlayalım. Dikdörtgen bir şekil alan hamuru az yağlanmış finn tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sansı sürdükten sonra, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı-üstü kızarana dek pişirelim.



Peynirli Börek

kurşun asker
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2017
Mesajlar: 37
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc124095
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2017
1,075 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

Hamur için:
1 Küp Maya (42 gr.)
150 ml Süt, ılık
150 gr. Çavdar Unu
200 gr. Buğday unu
30 gr. Tereyağ
1/2 çay kaşığı Tuz
1/2 çay kaşığı Şeker
İçi için:
300 gr. küflü Peynir
2 küçük kırmızı Biber
2 küçük kırmızı Soğan
20 gr. Taze soğan, doğranmış
Tuz
Karabiber, iri çekilmiş
Şili biberi
Üstüne serpmek için:
4 yemek kaşığı Kabak çekirdeği

Mayayı sütün içinde eritin ve diğer malzemelerle yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üstünü örtün ve fırında 35°C Üst-Alt Isıtma programında yakl. 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Peyniri küp küp doğrayın. Biber ve soğanı da aynı şekilde doğrayın ve taze soğanla karıştırın. Tuz, karabiber ve şili biberi ile lezzetlendirin.
Hamuru unlanmış bir tezgahın üstünde kare şeklinde (yakl. 40 cm x 40 cm) açınız ve köşelerinden tutarak yağlanmış kare bir kalıbın içine yayınız. Malzemeleri hamurun üstüne koyunuz ve hamur köşelerinden içeri doğru katlayınız ve hafifçe bastırınız.
Hamurun üstünden bir bıçakla beş adet yakl. 3 cm x 3 cm boyunda kareler kesin ve böreğin üstünü bunlarla süsleyin.
Üstüne su sürün ve kabak çekirdeği içlerini serpin. Böreği kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapmadan önce yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.


Peynirli Açma Börek

elvansapmaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc74802
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
2,675 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
150 g tereyağı
1/2 limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
1/2 kg beyaz peynir
Tuz

Un, tuz, limon suyunu iyice karıştırın, üzerine yavaş yavaş suyu ilave ederek kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edin. Üzerine ıslak bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin.
Hamuru 1 cm kalınlığında açıp, yağı üzerine yayın, dörde katlayıp 15 dakika dinlendirin. Yağlama hariç aynı işlemi iki kez daha yapın.
Peyniri çatalla ezin, maydanozu ince kıyın. Açtığınız hamuru istediğiniz büyüklükte kesin, peynirli içi yerleştirdikten sonra istediğiniz şekli verin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, hafif ısıda 45 dakikada pişirin.


PEYNİRLİ BÖREK

Mira
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.03.2011
Mesajlar: 14
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc62817
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2011
2,563 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram un
250 gram yağ
250 gram yoğurt
1 yumurta
tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu

Un, kabartma tozu ile beraber iki defa elenir. Ortası havuz gibi açılır. Ortasına yağ, yoğurt, su yumurta elle karıştırılır. Un ve tuzla beraber hamur hâline getirilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Yumurta kadar parçalara ayrılır, yarım santim kalınlığında elde bastırılarak yassıltılır. İçine peynirli iç konur. İkiye katlanır, kenarları bastırılır. Tepsiye sıralanır. Sıcak fırında pişirilir.
PEYNİRLİ İÇ: 250 gram beyaz peynir, bir yumurta, maydanoz hepsi karıştırılarak hazırlanır.


PEYNİRLİ AÇMA BÖREK

Nezihe
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 19.03.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc48916
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2010
3,560 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr özlü un
2 adet yumurta
1/2 bardak un
150 gr margarin yağı
250 gr beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 dal maydanoz
4 dal dereotu

Yağ çok hafif bir ateşte ateşte eritilir. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına konarak donması beklenir. Biraz sertleştikten sonra tahta kaşıkla karıştırılır. Diğer taraftan, hamur tahtasına elenmiş un dökülür. Ortası açılarak tuz atılır ve içine bir yumurta kırılır. Ilık su ile yoğrularak hamur yapılır. Bir topaç haline getirildikten sonra ıslak beze sarılır ve 10 dakika kadar bekletilir. Topaç oklava ya da merdane ile yufka haline getirilir. Daire şeklinde açılır. Daha evvel çırparak beyazlatılan yağ, bir fırça ile ya da tahta kaşığın tersi ile yufkanın üzerine sürülür.
Tamamen her tarafı yağlanmış olan hamur bu Kez peçete katlar gibi üçe katlanır. Yalnız katlanmış bu hamurun en üstüne yağ sürülmez. Diğer katlara sürülür. Yine yaş beze sarılarak buzdolabına yerleştirilir. 20 dakika sonra buzdolabından alınarak tekrar aynı işlem yapılır. Aynı işlemin üç kez tekrarından sonra yufka tekrar açılır ve börek için malzeme hazır olur.
Bu defa, açılan yufkanın ortasına, peynir ve kıyılmış maydanoz dereotu karışımlı iç koyulur. Beyaz peynirin üstünü örtmeden yanlardan alınan yufka parçaları ile örtülü bir durum meydana getirilir. Tepsi yağlanır ve bu hamur tepsiye konur. Üstlere yumurta sarısı sürülür ve çok sıcak olmayan bir fırında 20 dakika kadar bekletilir. Sıcak olarak servis yapılır.


Peynirli Börek

nedime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc707
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2005
3,628 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram un,
1 adet yumurta,
2 cay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı maya
1 çay kaşığı tozşeker,
yarım su bardağı ılık su,
1 adet yumurtanın sarısı,
tuz.
İçine:
1 demet maydanoz,
yarım kg. beyaz peynir

Öncelikle küçük bir kapta 1 tatlı kaşığı mayayı, 1 çay kaşığı tozşekeri ve yarım su bardağı ılık suyu karıştırın. Maya kabarana dek bekleyin. Unu, 1 çay bardağı sıvıyağı, 1 su bardağı ılık sütü ve yeterince tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru tekrar kabarması için bir süre daha bekletin. Bu arada içi için ince kıyılmış maydanoz ve ufalanmış peyniri karıştırın. Sonra hamuru eşit dört parçaya ayırın. Her bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açın. İlk yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. İlk önce kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın. Sonra diğer kenarlarını üst üste getirin. Diğer yufkaları da bu şe-Vilrlp lcatlavın. Katladığınız ilk yufkayı tepsiye alın. Üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün.
Maydanozlu peynir serpin. Diğer yufkaları da aralarına sıvıyağ sürüp, peynir serperek, üst üste dizin.
Sonra elinizle bastırarak yufkaları büyütün. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. İri baklava dilimleri şeklinde kesin. Çörekotu serpin, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 1 saat pişirin.






Peynirli Börek Tarifleri Gül Böreği Tarifleri



(8 adet Peynirli Börek 364,056 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort