|
Peynirli Çörek (Adana) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94216
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2013
2,095 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
250 gr beyaz peynir
1 bardak ılık suda yaş maya eritilir. Ortası çukur gibi açılan una tuz şeker maya ve su eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Mayalanan hamur ikiye bölünür. 1. parça yağlanan tepsiye açılır. üzerine rendelenen beyaz peynir eklenir. kalan hamur peynirin üzerine örtülür susam ve çörekotu ile süslenir. 175 derce fırında pişirilir.
|
Peynirli Çörek (Adana) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104238
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2015
1,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
500 gr. un (4 su bardağı)
250 gr. tereyağı
125 gr. su (1/2 su bardağı)
100 gr. kaşar peyniri
3 adet yumurta
1/2 çay kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
10 gr. kuru maya
Maya ılık suda eritilir. Yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un ilave edilip karıştırılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde kabarıncaya kadar dinlendirilir. Kalan unun ortası açılarak içine erimiş tereyağı, iki yumurta, kabaran maya, tuz veya şeker eklenerek yumuşak bir hamur haline getirilir. Hamur iyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde yarım santim kalınlığında inceltilerek içine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Tekrar yuvarlak haline getirilerek kabarıncaya kadar bekletilir. Bir yumurtanın sarısı iyice çırpılarak kabaran çöreklerin üzerine bir fırçayla sürülür. Önceden ısıtılmış yüksek hararetli fırında 25-30 dakika kadar pirişildikten sonra servis yapılır.
|
Peynirli Çörek (Adana) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104271
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
1,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
Normalden biraz daha yumuşak hazırlanan mayalı hamur, mayalandıktan sonra yağlanmış bir tepsiye dökülür. Rendelenmiş peynir, maydanoz ve pul biber karıştırılarak harç haline getirilir. Hazırlanan bu harç hamurun üzerine serilir. Peynirler kızarıncaya kadar fırında pişirilerek servis yapılır.
|
Peynirli Çörek (Adana) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104277
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
1,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un
Hamur mayası
Peynir
Kırmızı pul biber
Unun içine peynir rendelenir. Hamur mayası karıştırılarak ılık suyla hamur haline getirilir. Elde edilen hamur mayalandıktan sonra (yaklaşık 1,5-2 saat) yağlanmış tepsiye dökülür. Pembeleşinceye kadar fırında pişirilerek servis yapılır.
|
|