Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmaniye Yemekleri > Peynirli Çörek (Adana) (4 adet - 48,676 defa bakıldı)

Peynirli Çörek (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Çörek (Adana)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc94216
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2013
2,095 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
250 gr beyaz peynir

1 bardak ılık suda yaş maya eritilir. Ortası çukur gibi açılan una tuz şeker maya ve su eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Mayalanan hamur ikiye bölünür. 1. parça yağlanan tepsiye açılır. üzerine rendelenen beyaz peynir eklenir. kalan hamur peynirin üzerine örtülür susam ve çörekotu ile süslenir. 175 derce fırında pişirilir.


Peynirli Çörek (Adana)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc104238
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2015
1,363 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı

500 gr. un (4 su bardağı)
250 gr. tereyağı
125 gr. su (1/2 su bardağı)
100 gr. kaşar peyniri
3 adet yumurta
1/2 çay kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
10 gr. kuru maya

Maya ılık suda eritilir. Yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un ilave edilip karıştırılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde kabarıncaya kadar dinlendirilir. Kalan unun ortası açılarak içine erimiş tereyağı, iki yumurta, kabaran maya, tuz veya şeker eklenerek yumuşak bir hamur haline getirilir. Hamur iyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde yarım santim kalınlığında inceltilerek içine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Tekrar yuvarlak haline getirilerek kabarıncaya kadar bekletilir. Bir yumurtanın sarısı iyice çırpılarak kabaran çöreklerin üzerine bir fırçayla sürülür. Önceden ısıtılmış yüksek hararetli fırında 25-30 dakika kadar pirişildikten sonra servis yapılır.


Peynirli Çörek (Adana)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc104271
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
1,230 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı

Normalden biraz daha yumuşak hazırlanan mayalı hamur, mayalandıktan sonra yağlanmış bir tepsiye dökülür. Rendelenmiş peynir, maydanoz ve pul biber karıştırılarak harç haline getirilir. Hazırlanan bu harç hamurun üzerine serilir. Peynirler kızarıncaya kadar fırında pişirilerek servis yapılır.


Peynirli Çörek (Adana)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc104277
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
1,152 defa indirildi / yazdırıldı




Un
Hamur mayası
Peynir
Kırmızı pul biber

Unun içine peynir rendelenir. Hamur mayası karıştırılarak ılık suyla hamur haline getirilir. Elde edilen hamur mayalandıktan sonra (yaklaşık 1,5-2 saat) yağlanmış tepsiye dökülür. Pembeleşinceye kadar fırında pişirilerek servis yapılır.






Peynirli Çörek (Adana) Tarifleri Osmaniye Yemekleri



(4 adet Peynirli Çörek (Adana) 48,676 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort