Kısa URL: https://ml.md/lc102097
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2014
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı buzlu su
1 yumurta akı
30 gram rendelenmiş peynir
Yoğurma kabının içine un ve yağı koyup kum gibi oluncaya kadar karıştırın. Buzlu suyu ekleyip hamur haline getirin. Daha sonra unlanmış zeminde açıp uzun çubuklar halinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp peyniri rendeleyin. Çörek otu ya da susam serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirip çıkartın ve bardaklara koyup ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc34977
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2009
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket tereyağı
2 dilim beyaz peynir
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yumuşak tereyağı, yoğurt, ezilmiş peynir ve yumurta beyazı bir güzel karıştırılır. Üzerine tuz elenmiş un ve kabartma tozu eklenir. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir. 15 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamurdan yarım ceviz kadar parçalar alınır. Kurşun kalem gibi çubuk yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.