|
Kızartılmış Peynirli Ekmek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179732
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2024
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 adet dilimlenmiş ekmek
100 g rendelenmiş kaşar peyniri
100 g ufalanmış beyaz peynir
1 adet yumurta (orta veya büyük boy)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pulbiber
Bir tutam karabiber
Tüm malzemeleri uygun kaba alarak karıştırın.
Hazırlığınız karışımı ekmeklerin üzerine eşit olacak şekilde sürün. Ekmeğin üzerini tamamen kaplansın.
Ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fırında hafif kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.
|
Kahvaltılık Kızarmış Ekmek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170346
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ezilmiş rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 adet küçük domates (kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış küp doğranmış)
2 adet ince doğranmış sivri biber
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
5- 6 adet kare tost ekmeği (ince dilimlenmiş normal ekmekle de olur)
Oda ısısında yumuşamış tereyağı
Kaşar peynirini, beyaz peyniri ve yumurtayı rondoda çekin.(eğer rondonuz yoksa ki olmayabilir sorun değil peynirleri rendeleyin yumurtayı kırın hepsini güzelce karıştırın harmanlayın.)
Peynirli yumurtalı harcın içine doğranmış sivri biber, kabuğu, çekirdekleri çıkmış doğranmış domates, kıyılmış maydanozları ekleyin ve güzelce harmanlayın. Bu kıvamı resimlerden görebilirsiniz.
Bu harmanladığınız karışım çok cıvık olmamalı ekmeklerin üstünde duracak ekmeklerden akmayacak kıvamda, yoğunlukta olmalıdır.
Fırınınızı 180-200 derece de ısıtmaya başlayın.
Ekmeklerinizin üstüne güzelce oda ısısında ki tereyağı sürün. Şimdi yağlanmış ekmeklerin üstüne de peynirli harçtan sürün ve içinde ekmekler olan tepsiyi iyice ısınmış fırına verin ekmeklerin üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
Ben bir süre bu şekilde pişirdin sonra ızgarayı yakıp öyle devam ettim. Izgara olmadan da pişer ama ekmekler ısınmış fırına atılacak. Isınmamış fırında ekmeklerin üstündeki peynirler fırın ısınana kadar eriyip tepsiye akabilir. Bu nedenle ekmeklerin üzerine sürülecek karışım çok cıvık olmamalı.
Kıvamı resimlerden görebilirsiniz.
Pişirme süresi yok. Ekmeklerin üstleri kızardı mı tamamdır. Üstleri güzelce kızarmış, kendileri yumuşacık ekmeklerinizi sıcak sıcak tüketin.
|
Peynirli Ekmek Kızartması |
|
keskin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc132951
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
737 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 tutam tuz
1 kase böreklik peynir
7-8 dilim ekmek
Kızartmak için
Sıvıyağ
Derin bir kabın içine peyniri, yumurtaları alalım. Üzerine bir tutam tuz serpelim ve çatalla iyice çırpalım. Daha sonra bu karışımı ekmeklerimizin her iki tarafına sürelim ve sıvı yağ koyup kızdırdığımız tarafta her iki taraflarını iyice kızartarak servis yapalım.
|
Peynirli Ekmek Kızartması |
|
varyete
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc102750
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim bayat ekmek
1 dilim beyaz peynir
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı pul biber
Kızartma yağı
Peynir iyice ezilir. Yumurta, süt, pul biber ilave edilir, iyice çırpılır. Ekmek dilimleri bu karışıma iyice bulanır. Kızgın yağda iki yüzü altın rengi kızartılır.
|
|