|
Peynirli Ekmek (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67103
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
2,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
1 kg taze Urfa Peyniri
1 bardak toz şeker
Peynir ve Şeker karıştırılır, çarşı fırınlarında mayalı ekmek üzerine serilerek pişirilir.
|
Peynirli Ekmek (Şanlıurfa) |
|
nuri şenbülbül
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130168
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
1,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg taze Urfa peyniri
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
2 yemek kaşığı pul biber
½ çay bardağı sadeyağ
Tuz
Taze tuzsuz peynir yıkanarak ufalanır ve tepsiye konulur. Soğan ve maydanoz ince kıyılarak üzerine katılır. Tuz ve iki yemek kaşığı kırmızı biber ve yağ ilave edilip iyice karıştırılarak fırına gönderilir.
Not: Urfa ağzında pêndirli ekmek denilir.
|
Peynirli Ekmek (Şanlıurfa) |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132588
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2018
3,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kilo tuzsuz peynir
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurma kabına su, sıvı yağ, sirke ve tuz konur karıştırılır, üzerine alabildiği kadar un eklenerek hamur hazırlanır, yarım saat dinlendirilir.
İçi için, peynir, şeker ve sıvı yağ karıştırılır.
Dinlenen hamurdan mandalina kadar bezeler yapılıp, mardena ile uzunlamasına açılır.
Arasına yeteri kadar iç konarak kenarları katlanır.
Pideler kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 derece fırında pişirilir.
|
Pendirli Ekmek (Şanlıurfa) |
|
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc139604
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2019
565 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 deleme (1 kg) Urfa peyniri
10-12 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı isot
Tuz
Taze peynirler elle ufalanarak bir tepsiye alınır. Yeşil soğan ve maydanoz incecik kıyılır, peynire eklenir. Biber ve tuzu da ilave edilerek karıştırılır. Çarşı fırınlarına gönderilip pişirtilir. 1 kg peynirden 5-6 adet peynirli ekmek yapılması uygundur. Peynirler önceden tuzlanmış ise peynirli ekmek hazırlandığında tuz konulmamalıdır. Fırından gelen peynirli ekmek sıcak servis yapılır.
|
|