|
Peynirli Erişte |
|
meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23684
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
8,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tas erişte
150 gr peynir
3 kaşık yağ
tuz
Normal büyüklükte bir tencereye 2-3 kilo su konur. Kaynaynıca erişteler atılarak pişinceye kadar kaynatılır. Piştikten sonra süzgeçten süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye yağ konup kızdırılır. Süzülmüş erişteler içine konarak biraz çevrilerek yağın her tarafa ulaşması sağlanır. Tuz da ilave edilerek servis tabağına dökülür. Üzerine rendelenmiş peynir serpilir.
|
Peynirli Erişte |
|
sardunya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19732
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
3,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erişte makarna
2 kaşık yağ
2 kaşık peynir rendesi (kaşar, gravyer veya sert beyaz peynir)
Tuz
1 Erişteleri haşlayıp süzünüz.
2 Peynir ve yağını koyup servis yapınız.
|
ERİŞTE ( PEYNİRLİ) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59420
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2011
2,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr/
500 gr (7 su bardağı) erişte
4 yemek kaşığı tereyağı
200 gr kaşarpeyniri
Haşlamak için:
11 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Büyücek bir tencereye su, tuz ve yağ koyup karıştırın. Erişteleri katıp normal ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine eritilmiş yağ gezdirin. 15 dakika dinlendirin.Üzerine kaşarpeyniri serpin ve servis yapın.
|
Peynirli Erişte |
|
aktar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc63588
Gönderme Tarihi: 28.May.2011
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
500 gr erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı keş veya beyaz peynir
Süslemek için: 1 adet domates
Bir tencereye 3 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayınca içine tuz atıp erişteleri ekleyin. 15 dakika pişirin erişteler suyunu çekmediyse süzebilirsiniz. Tencereye tereyağını koyup eritin içine pişen süzülmüş erişteleri koyup tencereyi sallayarak karıştırın. Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ya da keş [ kurutulmuş yoğurt anadoluda çok kullanılan bir peynirdir marketlerde bulabilirsiniz ] rendeleyip sıcak servis yapın. İstenirse üzerine ceviz de konulabilir.
|
Peynirli Erişte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96158
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kase erişte
100 g peynir
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz,
Bir tencereye bolca su tuz sıvıyağ koyup kaynatınız.
Kaynayan suya erişteyi serperek salınız.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşi kısınız.
15-20 dakika haşlayınız.
Ateşten aldıktan sonra biraz soğuk su ilave edip 5 dakika bekletiniz.
Süzgeçe boşaltarak süzünüz ve soğuk sudan geçiriniz.
Hemen kullanılmayacak ise sıvı yağla karıştırılıp saklama kabına koyup üzerini strechleyiniz ve soğuk ortamda saklayınız.
Sipariş alındığında soğuk ortamda bekletilen erişte porsiyon miktarı kadar bir süzgeç içinde alınır.
Sıcak su veya etsuyu içine daldırılarak ısıtınız. Böylece erişteyi saklama öncesi elastikiyetine kavuşturmuş oluruz.
Uygun bir tencerede tereyağını eritiniz.
Tereyağın üzerine önce erişteyi sonra rendeleniş yağsız peyniri ilave edip bir çevrim karıştırınız.
Tereyağda sotelenmiş erişteyi servis tabağına dekoratif bir şekilde boşaltıp garnitürleyerek servis yapınız.
|
Peynirli Erişte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96162
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase erişte
100 g peynir
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Uygun büyüklükte düz ve kalın tabanlı bir tencere seçiniz.
Tencerenin büyüklüğüne uygun ocağa koyunuz.
Tencereye bolca su koyunuz.
Su kaynayınca tuzu ve sıvı yağı ilave ediniz.
Haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediniz.
Tuzu tencereye serpiştirerek ilave ediniz.
Kaynayan suya erişteyi serperek salınız. (Daima kaynar tuzlu suya serperek haşlayınız. Çünkü birden dökülen erişte taneleri birbirine yapışarak topaklanır.)
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşi kısınız.
15-20 dakika haşlayınız. Haşlama esnasında ara sıra erişteleri yavaşça karıştırınız.
Ateşten aldıktan sonra biraz soğuk su ilave edip 5 dakika bekleyiniz. (Soğuk su ilavesi eriştenin kabarmasını sağlar.)
Süzgeçe boşaltarak süzünüz ve soğuk sudan geçiriniz. (Soğuk sudan geçirmek pişmenin durdurulması açısından gereklidir.)
Tencerede tereyağı eritiniz. (Yağın yanmamasına dikkat ediniz.)
Üzerine erişteyi ve rendeleniş peyniri ilave edip karıştırınız.
Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
Not: Erişte için kulandığınız peynir arzuya göre değişebilir.
|
Peynirli Erişte |
|
şivan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130463
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017
808 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 su bardağı kıyılmış ceviz
¾ paket köy eriştesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir maydanoz
Tencerede suyu kaynatın erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin.
Erişteleri kaynar suya atın ve 6-7 dakika kaynatın.
Pişen eriştelerin suyunu süzün ve servis tabağına alın.
Kıyılmış maydonoz, ceviz ve beyaz peyniri ekleyerek servis yapın.
|
Peynirli Erişte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171111
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Taze Kaşar 300 Gram
Un 1 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Erişte Makarna 230 Gram
Karabiber 1 Tutam
Su 2 Su Bardağı
Tereyağı 6 Çorba Kaşığı
Soğan 1 Adet
Yağlı İnek Sütü 2.5 Su Bardağı
Mikrodalga fırınınızda kullanacağınız kapta erişte, su, yağ, tuz ve biber karıştırın. Üstünü COOK mikrodalga streç film ile örtüp yüksek ısıda 7 dakika, orta ısıda yine 7 dakika pişirin. Pişirirken birkaç defa karıştırın. Geri kalan malzemeleri de ekledikten sonra kabınızın üstünü tekrar örtün. Her 3 dakikada bir karıştırmak suretiyle yüksek ısıda 20 dakika pişirin.
|
|