200 g Sultan Bukatini makarnası
50 g ceviz
2 demet taze fesleğen
4 diş sarımsak
Tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
125 g ufak rendelenmiş peynir
Taze feslegeni yıkayın, damlalarını silkeleyin ve yapraklarinı koparin. Fesleğen yapraklarını, cevizi ve sarimsagi mikserle ufalayın ve tuz, zeytinyağı ve rendelenmiş peynir ekleyin.
Ufalama sonucunda katkı aynı cinse dönüşmesi gerekir.
Sultan Bukatini makarnasini tuzlu kaynamış suda 10-12 dakika pişirin (1 litre suya 100 g makarna). Suyunu dökün.
Makarnayı hazır olan sosla karıştırıp tabaklara koyun. Sofraya sunmadan önce fesleğenin yapraklarıyla süsleyin.
Makarnaları kaynayan tuzlu suda haşlayın. Süzüp üzerine az zeytinyağı gezdirin. Tereyağını tavada eritip fesleğen yapraklarını ve beyaz peyniri içine koyup ezin. Üzerine çiğ kremayı ekleyip karıştırın. Haşlanmış makarnayı da içine ekleyip karıştırıp servis tabaklarına alın sıcak servis yapın.