|
Peynirli Fırın Makarna |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc3630
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
2,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
500 gr 3 Nolu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel siviyag
Üstü için:
2 yemek kasigi margarin
1 bardak rendelenmis kasarpeyniri
5 yumurta
2 bardak (1/2 lt) süt
tuz-karabiber
½ çay kasigi hindistancevizi
Makarnayi kirmadan suya salip 10 dakika haslayin. 2 bardak soguk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve biber koyup silkeleyerek karistirin.
Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin tepsisine bosaltin. Peynirin yarisini üzerine dökün. Kalan makarnayi da bosaltip tekrar üstünü peynirle kapatin. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karistirin. Makarnanin her tarafina dagilacak biçimde dökün.
Sicak bir firinda 40-45 dakika pisirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapin.
ML® Fırında Peynirli Makarna için tıklayın
|
Peynirli fırın makarna |
|
depresif
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc8365
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. makarna (diri haşlanmış)
100 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş)
100 gr. gravyer peyniri (rendelenmiş)
2 çay kaşığı hardal
70 gr. tereyağı
70 gr. un
750 ml. süt
Tuz
Karabiber
Süslemek için çeri domates
Peynirleri rendeleyin. Orta büyüklükteki bir sos tavasında tereyağını eritin. Eridiği zaman unu katın ve koyulaşma kadar karıştırın. Yavaş yavaş sütü ekleyin, kıvamını koruması için tahta kaşıkla karıştırın. Taze olarak değirmenden geçirilmiş karabiber ile tuzu ilave edin. Kendi kendine pişmesi için 5 dakika bekleyin. 5 dakikanın sonunda, gravyer ve parmesan peynirlerini hardalla birlikte ekleyin. Peynirlerin erimesi için 5 dakika daha bekleyin. Makarna ve sosu ocağa koymadan önce geniş bir kapta karıştırın. 220° C'ye ısıtılmış fırına koymadan önce kalan parmesan peynirini üzerine serpin. Çeri domatesleri dilimleyip eklemek, renk ve tat katacaktır. Makarnayı 10 dakika pişirin. Üzeri hafif kızarmış olmalıdır. Yeşil salata ve bol ketçapla servis yapın.
ML® Milföyde Fırın Makarna için tıklayın
|
Peynirli Fırın Makarna |
|
maymiy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 26 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc22083
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kalın spaghetti (içi boş olanlardan)
1 kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş ya da ezilmiş)
1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
1 küçük demet ince kıyılmış maydonoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber, pulbiber
Yapılışı
Makarnayı yumuşak olacak şekilde 15-20 dakika kadar tuzlu suda haşlayıp süzün.
Bir kapta rendelenmiş beyaz beyniri, 1/2 su bardağı kaşar rendesini, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu, karabiberi, pulbiberi sütü ve sıvıyağı karıştırın.
Haşlanmış makarnaya bu karışımı ekleyip karıştırın.
Hafifçe yağlanmış geniş bir borcama döküp yüzeyini düzeltin.
Üzerine 1/2 su bardağı kaşar rendesini döşeyip 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar üzeri tamamen ve yanları hafif kızarana kadar pişirin.
30 dakika sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Peynirli Fırın Makarna |
|
demelale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2012
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82920
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket fırın makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
2 dal maydanoz
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peynir
2 yumurta
2 su bardağı süt
Fırın makarnaları 15 dakika haşlayın. Biraz diri kalmaları gerekiyor çünkü fırında tekrar pişecekler. Haşlanan makarnayı tavada eritilmiş tereyağında karıştırıp fırın kabına aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtaları sütle çırpıp üzerine ekleyin ve rendelenmiş kaşar peynirini makarnaların üzerine ekleyip 200 derecedeki fırında pişirin.
Fotoğraf "kambi" tarafından gönderildi. 11.06.2017
|
Peynirli Fırın Makarna |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173114
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2023
233 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
Peynir sosu için:
4 çorba kaşığı Pervin tereyağı
10 dilim Emin pastırma
1 soğan 2 çorba kaşığı Efsane un
2 su bardağı Dost süt
2,5 su bardağı makarnanın haşlama suyu
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan karabiber
10 dilim Aknaz Gurme cheddar peyniri
3 avuç Binvezir kaşar peyniri
Üzeri için:
Yarım su bardağı Ekmekcik galeta unu
1 avuç Binvezir kaşar
2 dal taze soğan
Tencerenize 1 çorba kaşığı tuz ekleyin ve boncuk makarnayı kaynar suda 7 dakika haşlayın ve 2,5 su bardağı makarna suyunu ayırdıktan sonra süzün.
Geniş bir tavaya 4 çorba kaşığı tereyağını alın ve eritin.
10 dilim pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. 1 adet soğanı piyazlık doğrayın.
Pastırmaları ve soğanları tavaya ekleyin ve 6-7 dakika kavurun.
1 çorba kaşığı unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
Un hafif kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın.
1 paket kaşar peynirini rendeleyin ve 1 avuç kadar kaşar peynirini ayırın. 10 dilim cheddar peynirini parçalara ayırın. Peynirleri karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Ayırdığınız makarna suyunu koyulaşan karışıma ekleyin. · Makarnayı da tavaya ekleyip karıştırın.
Fırını 220 dereceye ayarlayın.
Makarnayı fırın kabına yerleştirin.
Makarnanın üzerine ayırdığınız 1 avuç kaşar peynirini ve yarım su bardağı galeta ununu ekleyin ve 7 dakika pişirin.
Üzerine ince kestiğiniz 2 dal taze soğanı ekleyin.
|
|