| 
 
 
 | 
Peynirli Helva | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc521 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2005 
3,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı un
 
2 su bardağı toz şeker
 
Yarım kg. tuzsuz dil peyniri
 
Yarım paket tereyağı
 
 
Yağı derin bir tencerede eritin, unu yavaş yavaş dökün, karıştırarak kavurun, pembeleşince daha önceden iyice ufaladığınız peyniri ekleyin. Peyniri una yedirmeye çalışın. Peynir eriyince toz şekeri dökün. Peynir içinde kaybolunca kendiliğinden yağlanır. Bu durumda helva kıvama gelmiş demektir. Servis tabağına alıp, kaşık yardımıyla iyice yayın, ılık olarak dilimleyin, servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Peynir Helvası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118732 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2016 
2,323 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Servet Dilkenli
 
 
400 gr. taze tuzsuz koyun peyniri
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
3 su bardağı un
 
3 su bardağı şeker
 
1 su bardağı süt
 
4 su bardağı su
 
 
Peynir elle rendelenmiş gibi ufaltılır sıvı yağ tencereyle hafif ısıtılır. Un ilave edilir kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Peynir ilave edilir. Ayrı bir yerde hazırlanan şeker su süt ve şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışım kavurmaya devam ettiğimiz helvaya bir 2 yada 3 defa ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Sıvı şekeri çekince macun kıvamına geldiğinde ocak söndürülür. Arzuya göre hindistancevizi, ceviz tarçın vs. süslemede kullanılır.
 
 
 
  
 | 
Peynir Helvası | 
  | 
hacı geldi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145870 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019 
812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
250 gram tereyağı 
 
500 gram tuzsuz dil peyniri 
 
400 gram un 
 
100 gram irmik 
 
750 gram toz şeker 
 
 
Yağın 1/3ü tavada eritilir, peynir rendelenip karıştırılır. 
 
İrmik ve un azar azar eklenir, sonra şekeri koyulur, pembeleşinceye kadar devamlı karıştırılır. 
 
Uygun kıvama gelince ocaktan alınır. 
 
Kenarlı bir kap yağlayıp içine bu karışım koyulur. 
 
Baklava dilimi şeklinde kesilip 20 dakika kadar fırınlanır.
 
 
 
  
 | 
Peynir Helvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182793 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2025 
83 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram lor peyniri veya tuzsuz beyaz peynir
 
1 su bardağı irmik
 
2 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
 
 
İlk olarak tereyağını geniş bir tavada eritin.
 
Daha sonra irmikleri ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın.
 
İrmikler hafifçe kahverengileşene kadar kavurun.
 
Sütü, şekeri ve peyniri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin.
 
Karışım koyulaşmaya başlayınca cevizi ekleyip karıştırın.
 
Son olarak peynir helvası kıvam alıp iyice karıştığında ocaktan alın.
 
Helvayı sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |