Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Peynirli İrmik Helvası (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Antep Usulü Peynirli Helva

ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc65525
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
4,635 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

1 su bardağı irmik
1/4 margarin veya tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir
Kabuksuz badem

Tencereye yağı alıp, eritelim. İrmikleri ilave edip, sürekli karıştırarak kavuralım, irmikler altın sarısı bir renk alana dek kavurmaya devam edelim. Ayrı bir tencerede şekeri, sütü ve suyu kaynatalım. Bu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökelim. Dil peynirini şeritler halinde doğrayarak ilave edip, bir kez karıştıralım ve hemen helvayı ateşten indirip, servis tabağına kaşıkla düzgün şekiller vererek alalım. Üzerini kabuksuz bademlerle süsleyelim.


Peynirli İrmik Helvası (Gaziantep)

Koç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc5386
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,591 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

500 gr irmik
1 kg şeker
500 gr Antep peyniri
250 gr sade yağ
Tarçın (1 yemek kaşığı)
Yeteri kadar su

Sade yağ eritilir. Üzerine irmik dökülerek, irmik tane tane oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika kavrulur. İrmiğin pembeleşmemesi sadece sararması gerekir. Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve irmiğin üzerine boşaltılır. Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır. Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konulur. Servis tabağına alındıktan sonra önce kabuğu soyulmuş fıstık daha sonra tarçın serpilerek servis yapılır.



PEYNİRLİ İRMİK HELVASI (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88249
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
2,197 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


1 bardak irmik
1,5 bardak şeker
2 bardak su
2 yemek kaşığı sadeyağ
200-250 g tuzsuz Antep peyniri

Taze tuzsuz Antep peynirini dilimleyin ve bir süre suda bekletin.
İrmiği sadeyağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üstüne şeker ve su ilâve ederek kaynamaya bırakın. Hafif ateşte irmik suyunu çekinceye kadar pişirin.
Peynirin suyunu iyice süzün, fazlasını da elinizle sıkarak çıkarın. Pişmiş irmiğe devamlı karıştırarak ilâve edin. Sünmeye başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Helvayı sıcak servis yapın, isterseniz üstüne tarçın ve çekilmiş Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Not: Antep peyniri bulamazsanız, yerine dil peyniri de kullanabilirsiniz. Ustasının elinde lezzeti benzersiz olan bu helvayı yapmak maharet ister. Bütün zorluğu, peyniri helvanın içine iyice yedirerek sündürmektir. Peynir erimez ve topak topak kalırsa helva güzel olmaz.






Peynirli İrmik Helvası (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Peynirli İrmik Helvası (Gaziantep) 232,137 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort