|
Peynirli Kabak Çiçeği Dolması |
|
Ayşe Gül
Aşçı
Kayıt: 05.06.2015
Mesajlar: 16 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc108173
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2015
1,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
12 adet kabak çiçeği
1 büyük kâse beyaz peynir rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 demet maydanoz
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
İç harcı hazırlamak için rendelenmiş peynirleri önce iyice yoğurun sonra maydanozlarını ekleyip karıştırın. Kabak çiçeklerinin ortasındaki tomurcuklarını dikkatlice alın. Hazırlamış olduğunuz peynirli harcı kabak çiçeklerine dikkatlice doldurup yapraklarını ortasına doğru hafifçe bastırarak kapatın. Doldurduğunuz kabak çiçeklerini önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayarak ayçiçeği yağında altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
|
Peynirli Kabak Çiçeği Dolması |
|
hoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117092
Gönderme Tarihi: 24.May.2016
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet kabak çiçeği
1 adet yumurta
1/2 şişe soda
4 yemek kaşığı un
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 adet yumurta
3-4dal maydonoz
2 yemek kaşığı yağ
1 su bardağı az tuzlu lor
1 tatlı kaşığı toz nane
1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
Önce kabak çiçeklerini su dolu geniş bir kaba yavaşça alın.
Su içinde bir süre bekleyen kabak çiçeklerinin çiçek kısımları hafifçe açılacaktır.
İçindeki tohum kısımlarını dikkatlice koparın.
Ayrı bir kapta soda, yumurta ve unu sulu yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek tatlandırın.
İç harcı için, lor peynirini, yağ, yumurtayı, naneyi, dereotunu, beyaz peyniri ve ince kıydığınız taze soğanları ayrı bir kapta karıştırın.
Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
Kabak çiçeklerini sudan çıkarıp süzün.
Yapraklarını hafifçe koparmadan açıp iç harcı bastırarak doldurun ve kenardaki yaprakları üzerine kapatın.
Tüm kabak çiçeklerini bu şekilde doldurduktan sonra hazırladığınız harca batırın.
Tavaya sıvıyağı koyun ve kızdırın.
Harca batırdığınız kabak çiçeklerini bu yağda kızartın.
Kızarttığınız kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını çektirin.
Fazla yağını çektirdikten sonra servis edin.
|
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması |
|
beyaz menekşe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc132346
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2018
1,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 Adet Kabak Çiçeği
1 su bardağı Ufalanmış Beyaz Peynir
1 su bardağı Rendelenmiş gravyer
2 yemek kaşığı Kekun
1 adet Yumurta
3 yemek kaşığı minik doğranmış nane
Karabiber
Sıvı Yağ
Yeterince un
Kabakları bol su ile yıkayınız. Saplarını kesin, içindeki dişilik organını çıkarın. İyice süzün.
Çatalla çırpılmış yumurtaya peynirleri ve kek unu, bir yemek kaşığı yağ ekleyin. Naneyi, taze çekilmiş karabiberi ve peynirlerinizin tuzuna göre gerekirse tuzu ekleyin. Karıştırın.
Her bir kabak çiçeğinin içine 1 yemek kaşığı peynirli karışımdan koyun ve kabak çiçeklerinin uç yapraklarını iyice bastırıp kıvırarak kapatın.
Kabak çiçeklerini una buladıktan sonra derin yağda orta ateşte altın rengini alana kadar kızartın.
|
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160072
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kabak çiçeği
1 yumurta
Az miktar sıvı soda
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Harcı İçin:
1 adet yumurta
Taze soğan
1 çay bardağı az tuzlu lor peyniri
1 yemek kaşığı toz nane
Kıyılmış dereotu
Rendelenmiş beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Önce kabak çiçeklerini su dolu geniş bir kaba yavaşça alın. Su içinde bir süre bekleyen kabak çiçeklerinin çiçek kısımları hafifçe açılacaktır. İçindeki tohum kısımlarını dikkatlice koparın.
Ayrı bir kapta soda, yumurta ve unu sulu yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek tatlandırın. İç harcı için, lor peynirini, yumurtayı, naneyi, dereotunu, beyaz peyniri ve ince kıydığınız taze soğanları ayrı bir kapta karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Kabak çiçeklerini sudan çıkarıp süzün.
Yapraklarını hafifçe koparmadan açıp iç harcı bastırarak doldurun ve kenardaki yaprakları üzerine kapatın. Tüm kabak çiçeklerini bu şekilde doldurduktan sonra hazırladığınız harca batırın.
Tavaya sıvıyağı koyun ve kızdırın. Harca batırdığınız kabak çiçeklerini bu yağda kızartın. Kızarttığınız kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını çektirin. Fazla yağını çektirdikten sonra servis edin.
|
|