|
Peynirli Kabak Kızartması |
|
rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc18910
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
2,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kabak
1 50 gr beyaz peynir
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım demet dereotu
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Kabakların uç kısımlarını kesin, yıkayıp kurulayın. Yarım santim kalınlığında verev halkalar şeklinde dilimleyin.
Derin bir kasede beyaz peynir, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, pulbiber, tuz ve yumurtayı çırpın.
Geniş bir tavada yağı kızdırın. Kabak halkalarının bir yüzünü karışıma bulayıp kızgın yağa atın. Bir tarafı kızarınca peynirli karışımın akmaması için özenle çevirin. Servis tabağına peynirli kısmı üste gelecek şekilde dizin. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Peynirli Kabak Kızartması |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc61484
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2011
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 dilim beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber
Kızartma yağı
Yumurta, ezilmiş peynir, un, süt ve pul biber karıştırılır, bir bulamaç elde edilir. Kabaklar soyulur, ortadan ikiye kesilir, sonra cetval gibi dilimlenir. Bulamaca batırılır, sıcak yağda altın rengi kızartılır.
|
|