Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuru Mısır Tarifleri > Peynirli Kabak (7 adet - 239,201 defa bakıldı)

Peynirli Kabak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Sakızkabağı

funda serdengeçti
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.08.2013
Mesajlar: 29
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc91660
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2013
1,776 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı margarin
6 adet orta boy sakız kabağı
100-150 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş yalbaç peyniri
1 çay kaşığı tuz

İlk önce kabakların kabuğunu soyuyoruz. Daha sonra üç tanesini ayırıyoruz. Diğerlerini yarım cm genişliğinde kesip diziyoruz. Ayırdığımız kabakları rendeliyoruz. Üzerine beyaz peyniri elimizle ezip koyuyoruz. Süt, margarini ve tuzunu da koyup karıştırıyoruz. Kabakların üzerini bu harçla kaplıyoruz.
En son olarak üzerini rendelenmiş yalbaç peyniri ile kaplıyoruz. 180 derecede 40 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Peynirli Kabak

hayriye abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc75364
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
1,989 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kabak
2 çorba kaşığı un
250 gr hellim peyniri (çerkez peyniri de olabilir)
1 su (haşlamak için)
5 su bardağı yumurta
1 adet dereotu
Bir miktar maydanoz
Bir miktar kaşar rendesi
1 su bardağı salça

Kabakların kabuklarını soyun. Yan kısmından düz bir parça kesip çıkartarak iç kısmını tatlı kaşığı ile oyup içi boş bir kayık haline gelmesini sağlayın. Kabakları tencereye alıp 1,5 su bardağı su ekleyip, arada bir ters yüz ederek haşlayın. Kabakları yağlanmış bir fırın kabına dizin. Peyniri ezerek doğranmış dere otu, maydanoz, yumurta ve sıvıyağ ile karıştırın. Peynirli karışımı kabakların içine doldurun. Bir tavaya sıvıyağ döküp unu ekleyin. Unu hafifçe sararana kadar karıştırın. karıştırmaya devam ederken sütü ve tuzu ekleyin. Sosu koyulaşana dek pişirip ateşten alın ve kabakların üzerine gezdirip, kaşar rendesi serpelim. kabakların haşlandığı suyun 1 su bardağını salçaya ekleyip karıştırarak fırın kabına ekleyin. Fırında 200-220 derecede üzerleri pembeleşene dek pişirin.


Peynirli Kabak

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc64332
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
1,865 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

4 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı kaşar peyniri Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Kabakları ikiye bölüp içlerini çıkarın. Üzerini örtecek kadar su koyup 5 dakika haşlayın ve süzün. Kabakları tepsiye dizin. Rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu kabakların içine doldurun. Unu, margarinde kavurun ve sütü ekleyin. Koyu bir kıvam alınca kabakların üzerine dökün. Üzerine kaşar peyniri serpip fırında kızartın.


Peynirli Kabak

lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc54441
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010
2,096 defa indirildi / yazdırıldı




3 Orta boy kabak
2 çorba kaşığı un
50 gr. Gönen peyniri veya çerkez peyniri veya hellim leyniri
2 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

Kabakların kabuklarını soyalım. Yan kısmından düz bir parça kesip çıkartarak iç kısmını tatlı kaşığı ile oyup içi boş bir kayık şekli almasını sağlayalım. Kabakları tencereye alıp 1,5 su bardağı su ekleyip, arada bir ters yüz edip haşlayalım. Kabakları tencereden alıp yağlanmış fırın kabına dizelim. Peyniri ezerek doğranmış dereotu, maydanoz, yumurta ve sıvı yağ ile karıştıralım. Peynirli karışımı kabakların içine dolduralım. Bir tavaya sıvı yağı alıp unu ekleyelim. Un hafifçe sararana dek karıştırarak kavuralım. Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyelim. Sosu koyulaşana dek pişirip ateşten alalım ve kabakların üzerine gezdirip üzerine kaşar rendesi serpelim. Kabakların haşlandığı suyun 1 su bardağını salçaya ekleyip karıştırarak fırın kabına ekleyelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında kaşarlar eriyip üzerleri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yemeği fırından alıp ılıtarak servis yapalım.


Peynirli Kabak

ikona
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc46510
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010
2,275 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr. beyaz peynir
5 adet kabak
2 yumurta
1 soğan
1 fincan yoğurt
1 fincan un
2 fincan zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Bir kâseye yumurtaları kırınız. İçerisine yoğurdu, ezilmiş peyniri unu, yağı, rendelenmiş soğanı, tuzu karabiberi koyup hepsini iyice karıştırınız. Kabakları kazıyıp, bir parmak genişlikte dilimlere kesip fırın tepsisine tabanı kapanacak şekilde diziniz. Üzerine hazırladığınız sosu koyunuz. Kabak kaldıysa tekrar kabak ve sos koyunuz. Tepsiyi orta hararetli fırına koyup açık pembe renkte pişiriniz. Fırını kapatıp 10 dakika daha tutup çıkarınız. Sıcak olarak servis yapınız.



Peynirli Kabak

ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc6697
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
2,350 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
4 kabak
150 gr beyaz peynir
1 yumurta
1 kahve fincani rende kasar peyniri
2 temek kasigi zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Kirmizibiber
tuz

Yapilisi:
1-Kabaklari bütün olarak tuzlu su içinde dirice haslayin. süzün ve bekletin. Diger tarafta beyaz peynir, ince kiyilmis dereotu ve yumurtayi püre seklinde ezin.
2-Kabaklari uzunlamasina bölüp bir firin kabina yayin. Ortalarini küçük bir kasik yardimiyla bosaltin. Çukur kisimlara hazirladiginiz peynirli harci doldurun. Üzerini kirmizibiberle süsleyin.
3-Zeytinyagini azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kizdirilmis firinda peynir eriyene kadar 10-12 dakika kizartin.


Peynirli Kabak

agali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31
Şehir: Aliağa/İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc3509
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
2,486 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet domates
1 adet biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Kabakları temizleyin ve haşlayıp soğumaya bırakın. Uzunlamasına ikiye bölün. Ortalarını kaşıkla zedelemeden çıkarın ve çıkarttıklarınızı çatalla ezin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Biber ve domatesleri küp doğrayın. Peynir, maydanoz, dereotu, biber, domates, karabiber, tuz ve sıvı yağın yarısını derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Domates dilimleriyle süsleyin. Kalan yağı da üzerine gezdirip servis yapın.






Peynirli Kabak Tarifleri Kuru Mısır Tarifleri



(7 adet Peynirli Kabak 239,201 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort