|
|
Peynirli Kroket |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17439
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr patates
100 gr peynir
2 adet yumurta
1 adet limon
1 çorba kaşığı, karışık baharat (nane, fesleğen, kekik, mercanköşk)
2 çorba kaşığı, galeta unu
2 su bardağı hazır, domates suyu
Tuz
karabiber
Birkaç adet salata yaprağı
1 adet dilimlenmiş domates
Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve püre makinesinden geçirin. Püreyi derince bir kaseye koyun. Limonun kabuğunu rendeleyin. 1 çorba kaşığı baharat, ufalanmış peynir, yumurta, 1 tutam tuz, 1 tutam biber ve 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi ekleyin. Düzgün bir karışım olana dek karıştırın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yassılaştırın. Galeta ununa bulayarak yağlanmış bir fırın tepsisine yanyana dizin. Sıcak fırına vererek yaklaşık 5 dakika pişirin.
Servis tabağını yeşil salata dilimleri iledöşeyin. Üzerine kroketleri, kenarına domates dilimlerini dizin. Domates suyu eşliğinde servis yapın.
Fotoğraf "yeni doğan" tarafından gönderildi. 11.12.2020
|
Peynirli Kroket |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10331
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr peynir (kaşar, beyaz, gravyer, vb)
50 gr margarin veya sadeyağ
3,5 çorba kaşığı un
1 beyaz mantar
3 yumurta, yeteri kadar zeytinyağı
yarım bardak kurutulmuş ekmek tozu
1 tutam cevz-i bevva
Bir tutam karabiber
Tuz
Yarım lt süt
50 gr kaşar peyniri
Peynir tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Mantar sapındaki topraklı bölüm kesilip yıkandıktan sonra çok küçük doğranır. Süt, unun yarısı, yağ, karabiber, cevzi bevva ve yeteri kadar tuzla bir beşamel sos hazırlanır. Beşamel sos ocaktan alınınca hızlı hızlı kanştırılarak, içine önce rendelenmiş peynir, sonra doğranmış-mantar ve peynir, en son olarak da bir yumurta katılır, iyice kanştıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış mermerin üstüne boşaltılır. Spatulayla bir parmak kalınlığında yayılır ve soğumaya bırakılır. Mermerin üzerindeki karışım ılıkken istenen biçimlere göre kesilir ve soğumaya bırakılır. Servis zamanından 10 dakika önce, sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna bula-nıp sıcak yağda kızartılır, sıcak sıcak servis yapılır.
|
|
Peynirli Kroket Tarifleri Diğer İkram Tarifleri
|
|