|
Peynirli Makarna |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2849
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr burgu makarna
1 mozzarella ya da dil peyniri
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
400 gr küp domates
Zeytinyağı
Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
Karabiber
Tuz
Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin. Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun.
Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin. Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin. Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın.
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Süzdükten sonra domatesli sosu katın. Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin. Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun. Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin.
Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin. Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.
|
Peynirli Makarna |
|
sardunya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19717
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
2,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. makarna
1 çorba kaşığı tuz
3 kaşık yağ
3 kaşık (gravyer, kaşar veya beyaz peynir)
Bir tencereye bolca su koyup tuzunu ilave ediniz.
Su kaynayınca makarnaları içine atınız (Çubuk makarnayı kırmadan).
Makarnaları 20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayınız (Ağzına bir parça makarna aldığınızda dişinize yapışmıyorsa haşlanmış demektir.)
Ateşten aldığınız makarnalara biraz soğuk su ilave edip 5 dakika bekletiniz.
Tekrar haşladığınız tencereye koyunuz.
Üzerine peynirini ve erimiş yağını koyup hepsini karıştırınız.
Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
Sert peynirleri rendeleyiniz, yumuşak peynirleri kaşıkla veya elle ufalayarak koyunuz.
|
Peynirli Makarna |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46545
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2010
2,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 paket çubuk makarna
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir tulum peyniri
6 adet olgun domates
2-3 bardak et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
yeterince tuz
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye 2-3 bardak et suyu, aynı miktarda da su koyup yeterince tuz atınız. Suyun tuzu makarna suyu kıvamında yani tuzluca olsun. Ağzını örtüp suyu kaynatın ve su kaynayınca içine makarnaları atıp haşlayınız. Makarnalar pişince, suyunu süzünüz. İçine tereyağını katıp karıştırınız. Sıcak sıcak servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş domates ve ufalanmış peynirleri dökünüz. Nane ve maydanoz yapraklanyla süsleyip servis yapınız.
|
Peynirli Makarna |
|
asya
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Asya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24968
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
Yarım bardak ayçiçek yağı
500 gram kırık peynir
Tuz
Maydanoz
Makarnayı haşlayın. Soğuk suyla soğutun ve tepsiye dökün. Yağı kızdırıp üstüne dökün. Peynirleri, maydanozları doğrayıp karıştırın. Fırına verin biraz pişirip çıkarın. 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.
|
Peynirli Makarna |
|
tını
Aşçı
Kayıt: 18.01.2008
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc20778
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2008
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket (1/2 kg.) makarna
1 çorba kaşığı tereyağ
8-10 dal maydanoz
2-3 kibrit kutusu kadar peynir
Tuz
Tencereye tuz, yağ ve 5 su bardağı su koyup kaynatınız. Makarnaları içine atıp birkere karıştırarak kapağını örtünüz.
Ara sıra karıştırarak hafif hararetli ısıda suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Rendelenmiş peynir katıp karıştırınız. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz koyunuz.
|
Peynirli Makarna |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6780
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket (½ kg.) makarna
1 corba kasigi tereyağ
2-3 kibrit kutusu kadar peynir
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
1) Tencereye tuz, yag ve 5 su bardagi su koyup kaynatiniz. Makarnalari icine atip birkere karistirarak kapagini ortunuz.
2) Ara sira karistirarak hafif hararetli isida suyunu cekinceye kadar pisiriniz. Rendelenmis peynir katip karistiriniz. Servis tabagina bosaltip uzerine kiyilmis maydanoz koyunuz.
|
Peynirli Makarna |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65313
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,594 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. 3 numara çubuk makarna
10 su bardağı su
2 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağı
3 çorba kaşığı tereyağı veya katıyağ
4 çorba kaşığı beyazpeynir rendesi
1 demet maydanoz
Bir tencereye 10 bardak su, 2 kaşık tuz, 3 kaşık sıvıyağ koyup kaynatınız. Kaynayan suya makarnayı atınız. Tahta kaşıkla bir iki defa karıştırınız. Tekrar kaynamaya başlayınca karıştırmayı kesiniz. 15 dakika pişiriniz. Makarnanın piştiğini şöyle anlarsınız. Eğer makarna dişinize yapışmıyorsa pişmiş demektir. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçiriniz. Soğuk sudan geçirerek makarna hamurunun pişmesini durdururuz. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı veya katıyağı koyunuz. Eriyince süzdüğünüz makarnayı içine atınız. Öte yandan sert beyazpeyniri rendeleyiniz. Maydanozları ince kıyınız. Peynirle karıştırıp makarnanın içine atınız. Tahta kaşıkla bir iki defa karıştırınız. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika demlendiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.
|
Peynirli Makarna |
|
Ofelya
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57050
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2010
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstediğiniz makarnayı, az tuzlu kaynar suda haşladıktan sonra, süzgeçten geçirip bir kaba almalı. Sert beyaz ya da tulum peynirlerini rendelemeli ya da ufalıyarak makarna üzerine bir tabaka vücuda getirmeli ve tereyağını da kızdırıp üzerine gezdirmeli ve sahanı kapayıp, sofrada, sırası gelinceye kadar hafif ateşte bırakmalıdır.
|
Peynirli Makarna |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62731
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2011
2,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr makarna
10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) gravyer yada kaşar peyniri rendesi
Büyük bir tencerede suyu ve tuzu harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika, makarna tam yenecek kıvamda yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp, üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak, yağı yediriniz. Peyniri makarnanın üstüne serpip, servis ediniz.
|
Peynirli Makarna |
|
selmann
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2011
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70536
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2011
2,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr peynir
1/2 paket makarna
1 soğan
Nane
Tuz
Sıvı yağ
Maydanoz
Makarnayı haşlıyoruz. Sıvı yağımızda küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçerisine peynir ve maydanoz ilave edip kavuruyoruz. En son olarak nanesini ekliyoruz. Haşlanan makarna ile karıştırıyoruz.
|
Peynirli Makarna |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc71197
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
2,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
250 gr beyaz peynir
Yarım demet Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
Biraz Karabiber
Biraz Tuz
Makarnayı haşlayın. Pişen makarnayı süzgeçe alın üzerine soğuk su geçirin. Sonra yağı bir tencerede eritin. Üzerine makarnaları onun üzerine de beyaz peynir kıyılmış maydanoz ve karabiber serpip ısıtın karıştırıp servis yapın.
|
Peynirli Makarna |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87685
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
1,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz
Makarnayı kaynayan tuzlu suya atarak 15 dakika haşlayınız. Süzgece boşaltıp süzdükten sonra tereyağını koyunuz. Orta ateşte suyunu çekince rendelenmiş peyniri de üzerine serpiniz ve servis yapınız.
|
Peynirli Makarna |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73540
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr makarna
150 gr istenilen cins peynir
5 çorba kaşığı tereyağı
Makarnayı haşlayın ve süzün. Ardından peyniri rendeleyin ve üzerine yayın. Daha sonra yağını kızdırıp, üzerine gezdirin. 3 dakika dinlendirin ve servis yapın.
|
Peynirli Makarna |
|
Yüksel Gürbüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc108411
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2015
1,633 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
3 adet domates
2 diş sarımsak
100 gram beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber
Makarnaları haşlayıp süzün. 3 adet domatesi rendeleyip tencerede tereyağıyla pişirin. Üzerine ezilmiş sarımsak ve peynir ekleyin, makarnalarla birlikte hepsini karıştırıp servis tabağına alın. Dereotuyla süsleyip ikram edin.
|
Peynirli Makarna |
|
Ankara Kalesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142525
Gönderme Tarihi: 06.May.2019
677 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna
300 gram sert beyaz peynir
150 gram ceviz içi
30 gram tereyağı veya sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Makarnaları içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve yarım kaşık tuz katılmış kaynar suya atın ve biraz karıştırdıktan sonra 13-15 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Üzerine 1 bardak soğuk su dökün, o da süzüldükten sonra içinde sıvı yağ bulunan servis tabağına alıp karıştırın.
Diğer yanda beyaz peyniri çatal yardımı ile ezin ve ufalayın. İçine ince kıyılmış maydanoz ile kabaca öğütülmüş ceviz de ekleyerek makarnanın üzerine yayın.
|
|