|
Peynirli Mantı |
|
sabutay sungurhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141823
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
855 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak un
2 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak beyaz peynir
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 bardak et suyu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Unu yoğurma kabına alın. Tuz ve yumurta ekleyin, az su koyarak sert bir hamur elde edin. 20 dakika bekletin.
Hamurdan 5 tane beze yapın. 1 tanesini mantı hamuru gibi açın. 5x5 santimetrelik kareler kesin. Ortasına zeytin büyüklüğünde peynirden koyun. Üçgen şeklinde katlayıp iki kenarından bastırın. Ağız kısımları açık kalsın. Diğer bezelerden aynı şekilde büyük mantılar yapın.
Yağlanmış fırın kabına yan yana dizin. Su koymadan fırında mantıları pembeleştirin. Mantıları fırından çıkarır çıkarmaz, kaynatmış olduğunuz 2 bardak et suyunu üstlerine dökün. Tekrar fırında 10 dakika daha pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağı ile kırmızı biberi kızdırıp yoğurdun üzerine dökün.
|
Peynirli Mantı |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65850
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gr. beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
Derin bir kaba unu koyup, süt ve tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya ayırın ve ince açın. Yufkalardan kareler kesin. Rendelenmiş beyaz peyniri yoğurtla karıştırın. Hamurların içine peynirli harçtan koyup kapatın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızıbiber dökün.
|
Peynirli Mantı |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64585
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gr. beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
Üstü için:
Tereyağı
Pul biber
Un, süt ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini ince açın. Yufkaları karelere kesin. Rendelenmiş beyaz peynir ve süzme yoğurdu karıştırıp kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Üzerine yağda kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.
|
Peynirli Mantı |
|
algı
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc44844
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi için:
500 gram ekşimik
50 gr. kaşar rendesi
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
Tuz, biber.
Hamuru için:
400 gr. un
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı ince tuz
Salçası için:
4 adet domates
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı kaşar rendesi
Tuz, biber
YAPILIŞI:
Hamurun hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. Çırpılmış yumurtayı ve bir tutam tuz ilave edip yoğurmaya başlayınız. Yoğururken azar azar zeytinyağını ilave ediniz. Hamur, lastik gibi olunca kıvama gelmiş, iyice bütünleşmiş demektir. O zaman top gibi yuvarlayıp una bulayınız. Bir saat kadar üstünü unla bulayıp, nemli bez örterek, serin bir yerde dinlendiriniz.
İçinin hazırlanışı:
Ekşimiği (Yerine tuzsuz herhangi bir beyazpeynir de kullanılabilir) bir kaba koyup içine yumurtaları kırınız. Çok ince kıyılmış maydanozu ekleyiniz. Kaşar peyniri rendesini ilave edip iyice karıştırınız. Az bir şey tuzlayıp, karabiberini ekiniz. Karıştırıp bekletiniz.
Mantının hazırlanması:
Dinlendirdiğiniz hamuru mümkün olduğunca ince yayınız. Bunun için hamurunuzu dörde bölüp, dört topçuk yapınız. Her topçuğu unlu satıh üzerinde, merdaneyle zaman zaman hamuru unlaya-rak açınız. Yaydığınız hamurdan ince kenarlı 6 santim çapında bardakla veya kalıpla daireler kesip çıkarınız. Kalan parçalardan yeni topçuk yapınız. Kestiğiniz her hamur dairesinin ortasına bir tutam hazıradığınız içten koyunuz. Dairenin bir kenarını öteki kenarının üstüne kapatarak yarım ay şekline getiriniz. İki ucu birleştirip bastırarak yapıştırınız. Hazırladığınız mantıları unlanmış bir tepsiye dizerek 30 dakika serin bir yerde bekletip, kurutunuz. Tuzunu ve biberini ekiniz.
Salçanın hazırlanışı:
Bekleme süresince salçayı hazırlamalısınız. Domatesleri kaynar suya sokup, kabuklarını soyunuz. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarınız. Sonra küçük küçük kuşbaşı doğrayınız. Sarımsakları dövüp, kekikleri ufalayıp, domateslerle karıştırınız. Hepsini bir tavada zeytinyağında 15 dakika karıştırarak pişiriniz.
Mantının pişirilmesi:
Kuruttuğunuz mantıları, kaynar tuzlu suda 5-6 dakikada haşlayıp, süzerek sudan çıkarınız. Haşlanan mantıları düz ve sıcak bir servis tabağına dökünüz. Üzerine yaptığınız domates salçasını dökerek, rende kaşarpeynirini serpiştiriniz. Sıcak sıcak, bekletmeden ikram ediniz.
|
Peynirli Mantı |
|
amir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc41602
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 küçük kalıp beyaz peynir
1 adet kıyılmış ufak soğan
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamur malzemesi bir araya getirilir ve serte yalın kıvamda bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamurdan cevizden küçük parçalar koparılır ve merdaneyle çay tabağından küçük açılır. Yeteri kadar iç konur, poğaça gibi kapatılır. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Büyük tencereye su konur, biraz tuz atılır. Kaynayınca mantılar atılır. Suyun yüzüne vurana kadar haşlanır. Servis tabağına aktarılır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.
|
|