Kısa URL: https://ml.md/lc141259
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
795 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
10-12 dal maydanoz
Sosu ve üzeri için:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı susam ya da çörekotu
Yufkayı ikiye katladıktan sonra 4 santimetrelik şeritler halinde kesin. Kaseye peyniri alın ve bir çatal yardımıyla ezin. Peynirin içine ince ince kıydığınız maydanozları ekleyerek karıştırın. Başka bir kasede yoğurt ve yumurtayı çırpın. Şeritlerin üzerine fırça yardımıyla yoğurtlu harçtan sürün. Şeritlerin uçlarına peynirli harçtan koyun. Yufkayı önce kendinize doğru küçük bir kare oluşturacak şekilde, daha sonra da sağa ve sola doğru üçgenler oluşturacak şekilde katlayın. Yufkanın ucuna tekrar yoğurtlu harçtan sürerek kapatın. Aynı harçtan muska böreklerinin üzerine de sürün ve susam ya da çörek otu serpin. Yağladığınız tepsiye börekleri dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc134325
Gönderme Tarihi: 24.May.2018
712 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 kilo yufka
Tereyağı
Susam
1/4 bardak krema
2 adet yumurtayı kırıp kremayıda ekleyip çırpın. Peyniri ekleyip biraz karabiber serpin. İç harcımız hazır.
Yufkaları kalın şerit şekilde kesin, tereyağı sürüp, iç koyup, üçgen muska şeklinde kaylayın.
Üzerleri kızarıncaya kadar pişirip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc158397
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2021
216 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Pul biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Ayrı bir yerde, beyaz peynir ve yarım demet ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Pul biberi ilave edin. Hazırladığınız karışımı, yufkaların bir kenarına koyun. Muska biçiminde sarın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, sıcak servis yapın.