|
Peynirli Omlet |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4052
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
3,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1/2 çay kasigi tuz
biber
20 gr (1 çorba kasigi +1 çay kasigi) Margarin
Bir kaseye yumurtalari kirip, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çirpin. Bu çirpma sonunda yumurtanin sarisi aki birbirine karismis olmali, ancak yumurta aklari köpürmemelidir.
Bir çorba kasigi margarini bir tavada eritin. Tavayi saga sola oynatarak yagin tavanin bütün tabanini ve kenarlarini kaplamasini saglayin. Yag iyice kizip, renk degistirmeye baslamadan hemen önce çirpilmis yumurtalari ilave edin.
ML® Biberli Omlet için tıklayın
ML® Biberli Omlet (görsel)
|
Peynirli Omlet |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63132
Gönderme Tarihi: 15.May.2011
3,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı soğuk su
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Yumurta, tuz, biber ve suyu orta boy bir kasede çatalla iyice çırpınız.
Yağı, büyük bir omlet tavasında orta ateşte kızdırıp, yumurtaları akıttıktan sonra karıştırınız. Birkaç saniye dibinin biraz tutması için bekleyiniz. Ateşi kısınız. Omletin kenarlarını spatulayla kaldırıp, tavayı öne doğru eğerek üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız. Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, peynir rendesini serpiniz. Omletin dibi yeniden biraz tutana kadar bekleyiniz. Tavayı öne doğru eğip, omleti, spatulayla yarım ay biçiminde ikiye katlayınız.
Tavayı ateşten alıp omleti, ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız. Omleti ikiye yada üçe kesip servis ediniz.
|
Peynirli Omlet |
|
FirdevsKapanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc443
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2005
3,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı suyu ve ayranı alınmış tereyağı
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tavla zarı şeklinde doğranmış kaşar peyniri
Çeyrek çay kaşığı tuz
Yumurta, sarı ve beyazı tamamen karışacak kadar çırpılır, tuzu katılır, tereyağı lızgın tavaya konur. Kemen ardından yumurta, arkasından kaşar peyniri eklenir. Tava sol elle tutulurken sağ elle yumurtalı ve kaşrlı harç karıştırılır. Tava, ileri geri sallanır. Harç koyulaşınca tava arkaya doğru eyilir ve çatalla omlet sapın önünden arkaya doğru sarılır. Pişince servis yapılır.
ML® Peynirli Omlet için tıklayın
|
Peynirli Omlet |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6768
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. beyazpeynir veya kasarpeyiri
8 yumurta
1 demet maydanoz
3-4 yemek kasigi tereyağı (suyu ve ayrani ayrilmis yagi)
1) Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz karistirin. Rendelenmis paynir, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber katip biraz daha karistirin.
2) 20-25 cm. capinda bir tavanin icine birer kasik yag koyup kizdirin. Yumurtali karisimi 3-4 kisma ayirarak tavaya bosaltin. Once catalla hafifce karistirin; alti pembelesmeye baslayinca arada tavayi sallayin. Her iki kenarini ortaya dogry ust uste kavusturun ve servis tabagina aktarin.
ML® Ekmekli Omlet Videosu
|
Peynirli Omlet |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7615
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
3,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 fincan süt
Yarım tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
1 fincan beyaz peynir
Karabiber
Tuz
Derin bir kaba yumurtalar kırılır süt, tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve un ilave ettikten sonra iyice çırpılır. Tavada tereyağını erittikten sonra karışım üstüne dökülür tava sallanarak yayılması sağlanır. Alt üst edildikten sonra üstüne peynir yayılır. 2-3 dakika pişirdikten sonra ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır.
|
Peynirli Omlet |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10553
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
3,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Sonra içine bir çatalla ezilip ufalanan beyaz peynir katılır ve iyice karıştırılır. Üzerine yumurtalar kırılır ve çatalla iyice karıştırılarak oldukça sulu bir macun haline getirilir. Tereyağı, genişçe bir tavada, rengi hafifçe dönünceye kadar kızdırılır. Yağ kızınca sol elle tavanın sapı tutulur, sağ elle tavanın ortasına karışımın dörtte biri dökülür ve hemen 2-3 defa hızlı hızlı karıştırılır. Sonra yumurtalar pişinceye kadar tavayı hafifçe sallayarak omlet pişirilir. Omlet pişince bir çatalla üste doğru çevrilerek sarılır ve bir spatulayla tabağa aktarılır. Kalan üç kişilik malzeme de aynı şekilde pişirilerek tabaklara alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
Peynirli Omlet |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74980
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
120 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Peyniri ezin. Tereyağını tavada erittikten sonra peynirleri biraz pişirin. Yumurtaları tüm baharatlarla çırpın. Peynirlerin üzerine dökün ve karıştırın. Maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
|
Peynirli Omlet |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc71204
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
5 dal maydonoz
1 kibrit kutusu peynir
Yarım kibrit kutusu margarin
Yıkanıp doğranmış maydanoz yaprakları ile yumurta ivice çırpılır. Yağ tavada eritilir.Maydanozlu yumurta dökülüp sağa sola eğilir.Kızarınca ters çevrilir. Omletin yarısına çatalla ezilmiş peynir konup, diğer yarısı üzerine kapatılır.
|
Peynirli Omlet |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96767
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2014
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurtanın ak ve sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpınız.
İçine tuzunu ve karabiberini ilave ediniz.
Omlet tavasında yağı eritiniz.
Yumurtaların tavaya yapışmaması için yağın sıcak olması gerekir. Tavada eriyen yağın ısınmasını bekleyiniz.
Dumanlanmamasına dikkat ediniz.
Çırpılmış olan yumurtaları tavaya dökünüz.
Devamlı tahta spatula ile karıştırarak kenardakilerle ortadakilerin yerini değiştiriniz.
Tavayı sallayarak her tarafının eşit pişmesini, tavaya yapışmamasını ve güzel renk almasını sağlayınız.
50 g. peyniri rendeleyiniz.
Hazırladığınız omlete katlamak istediğiniz şekilde peyniri ilave ediniz.
Omleti katlayınız
Üzerine ince kesilmiş peynir dilimleri ile sıcak olarak servis yapınız.
Not: Kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
|
Peynirli Omlet |
|
efecan
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc142072
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019
700 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 adet yumurtayı iyice çırpın. Tereyağını küçük bir tavada eritin.
Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün ve üzerine kaşar rendesini serpin. Altı tamamen kızarınca omleti ters yüz edin. Diğer tarafı da kızarınca tabağa alarak, sıcak servis yapın.
|
Peynirli Omlet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175126
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2023
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 dilim beyaz peynir
3 dal maydanoz
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz miktarına göre)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber
Yarım çay kaşığı kekik
Uygun bir kap içerisinde yumurtayı ve sütü iyice çırpalım.
Daha sonra üstüne parçaladığımız peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Unu da katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar biraz daha çırpalım.
En son tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber ve kekiği ekleyip karıştıralım.
Burada tuzu peynirinizin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz.
Baharatları da damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz.
Sonra bu karışımı yağ koyduğumuz ve fırça ile her yerine yaydığımız tavaya alıp önce bir tarafını daha sonra ters çevirip diğer tarafını, kısık ateşte iyice pişirelim.
|
Peynirli Omlet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177699
Gönderme Tarihi: 11.May.2024
160 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz
Öncelikle yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
Tereyağını tavaya alarak eritin, yumurtayı tavaya dökün.
Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
Alt tarafı güzelce piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
Ardından yarım ay şeklinde katlayarak içerisindeki peynir eriyene kadar pişirin.
Pişen peynirli omletin altını kapatarak servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
|
|