|
Peynirli Pankek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1370 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180205
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2024
31 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gram peynir
1 tutam maydanoz
Yumurta ve tuzu iyice karıştırıyoruz, ardından süt, un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz son olarak tercihe bağlı kullanacağınız peyniri ve maydanozu ekleyip pişirmeye hazır bir hale getiriyoruz.
Ben iç harcına sıvı yağ ekledim aynı zamanda pişireceğim zaman da tavayı yağladım.
Kaşık ile tavaya bırakıp çevirerek her iki tarafını da pişiriyoruz.
|
Peynirli Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178152
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2024
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt (200 ml)
1 paket kabartma tozu
150 gr beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1,5 su bardağı un
Pişirmek için:
Sıvı yağ
İlk olarak beyaz peyniri bir çatalla ezelim.
Bir karıştırma kabına un ve sütü alarak karıştırmaya başlayalım.
Karışan hamura 1 adet yumurta ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Eğer kullandığınız yumurta küçükse 2 adet de kullanabilirsiniz.
Daha sonra pankek hamuruna sırasıyla kabartma tozu, pul biber, tuz, ezdiğimiz beyaz peynir ve ince kıyılmış çeyrek demet maydanozu ilave ederek tüm malzemeyi son kez karıştıralım.
Pankek hamuru artık hazır, pişirmek için tavaya biraz sıvı yağ alarak ısıtalım.
Hamurdan 1'er yemek kaşığı alarak tavaya dökelim ve kalın olmaması için üzerini düzeltelim.
Pankekleri altlı üstlü çevirerek güzelce pişirelim.
Bu aşamada ocağın altını çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.
Altı üstü güzelce kızaran pankekleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım ve tüm hamur bitene kadar pişirmeye devam edelim.
Tüm hamuru aynı şekilde pişirdikten sonra peynirli pankeklerimiz hazır.
|
Peynirli Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177734
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı ayran
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı lor peynir
Yarım kapya biber
1 tutam maydonoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Ayran,yumurta, yağı bir kasenin içinde güzelce karıştıralım.
Üzerine un ,kabartma tozu ve peynir ekleyip karıştıralım.
Kapya biberi minik doğrayıp ekleyelim.
Tavayı hafif yağlayıp bir kaşık tavaya döküp, kaşık sırtı ile düzeltelim ve bir tarafı kızarınca diğer yüzünü çevirelim.
Tavayı her defasında yağlayarak pişirelim.
|
Peynirli Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174649
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt (200 ml)
1 paket kabartma tozu
150 gr beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1,5 su bardağı un
Pişirmek için:
Sıvı yağ
İlk olarak beyaz peyniri bir çatalla ezelim. Ben beyaz peynir kullanmayı tercih ettim, dilerseniz evinizde bulunan başka bir peynirle de bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
Bir karıştırma kabına un ve sütü alarak karıştırmaya başlayalım.
Karışan hamura 1 adet yumurta ekleyip karıştırmaya devam edelim. Eğer kullandığınız yumurta küçükse 2 adet de kullanabilirsiniz.
Daha sonra pankek hamuruna sırasıyla kabartma tozu, pul biber, tuz, ezdiğimiz beyaz peynir ve ince kıyılmış çeyrek demet maydanozu ilave ederek tüm malzemeyi son kez karıştıralım.
Pankek hamuru artık hazır, pişirmek için tavaya biraz sıvı yağ alarak ısıtalım.
Hamurdan 1'er yemek kaşığı alarak tavaya dökelim ve kalın olmaması için üzerini düzeltelim.
Pankekleri altlı üstlü çevirerek güzelce pişirelim. Bu aşamada ocağın altını çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.
Altı üstü güzelce kızaran pankekleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım ve tüm hamur bitene kadar pişirmeye devam edelim.
Tüm hamuru aynı şekilde pişirdikten sonra peynirli pankeklerimiz hazır.
|
Peynirli Pankek |
|
sümeyye koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117486
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
Peynir
Tuz
Yumurtaları pankek hazırlayacağınız kabın içinde kırın. Çay kaşığının ucunda tuz atılarak mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ilave edin. Yavaş yavaş un, tuz ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırın. Maydanozları küçük küçük doğrayın. Bir tatlı kaşığı çörek otu ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Teflon tavaya ilk koyduğumda bir parçacık tereyağı koyun. Küçük bir kepçe yardımı ile hazırladığınız pankek hamurundan ısıtılmış tavaya küçük parçalar haline dökün. Çok kalın olarak dökmeyin. Spatula yardımı ile alt üst edin.
|
Peynirli Pankek |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17436
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
2,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
5 kahve fincanı un
1 çay kaşığı toz maya
1 su bardağı süt,
3 adet kabak
2 adet yumurta,
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
150 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı su (haşlama için)
1 çorba kaşığı karışık baharat (nane, kekik, mercanköşk ve karabiber),
Kızartma için yağ
Tuz,
Karabiber
Temizlenmiş havuçları minik küpler halinde doğrayın. 1 bardak su ilave edip diri kıvamda haşlayın. Süzüp birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanı çatalla ezerek püre haline getirin. Ilınmaya bırakın.
Kabakları temizleyip uzunlamasına ince ince dilimleyin. Fırında diri kıvamda yumuşayana kadar pişirin ya da sıcak suda 3 dakika haşlayıp çıkarın. Birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanın üzerine karışık baharatı serpin.
Mayayı 1 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Un, süt, maya, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı biber ve hindistancevizini bir kasede karıştırın. Ayrı bir yerde çırpılmış yumurta ve havuç püresini de katarak yoğun ve düzgün bir hamur hazırlayın.
Yağı tavada kızdırın ye hamurdan kepçe kepçe alarak her bir tarafını birkaç dakika olmak üzere iki taraflı olarak kızartın. Hamur bitene dek işlemi sürdürün.
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Elde ettiğiniz pankekleri peynir dilimleri ve aromatik kabak dilimleri ile değişimli olarak üstüste dizin. Sıcak fırında birkaç dakika peynir eriyinceye kadar pişirin. Ayırdığınız havuç ve kabak dilimleriyle süsleyip sonra servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.09.2023
|
|