Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mücver Tarifleri > Peynirli Patates Kroket (5 adet - 123,791 defa bakıldı)

Peynirli Patates Kroket


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Keşkek Tarifleri
Kumpir Tarifleri
Mücver Tarifleri
Tirit Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Patates Kroket

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc3837
Gönderme Tarihi: 17.May.2006
3,117 defa indirildi / yazdırıldı




3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Nisasta
2 Çorba Kasigi Ezilmis Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardagi Un
1 Adet Yumurta Sarisi
1/2 Su Bardagi Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kizartmak Için Siviyag

3 adet patatesi hasladiktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayi, 1 tatli kasigi nisastayi, karabiberi, 2 çorba kasigi ezilmis beyaz peyniri, küçük küçük kesilmis salamlari ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoguralim.
Patates hamurundan ceviz iriliginde parçalar koparalim. Yuvarlayarak, sekil verelim. Patates toplarini önce una, sonra çirpilmis yumurta sarisina son olarak da galeta ununa bulayalim. Derin bir tavada sivi yagi kizdiralim.
Patates toplarini kizgin sivi yagda, tavayi arasira sallayarak kizartalim.
Fazla yaginin süzülmesi için kagit mutfak havlusunun üzerine alalim.
Ilininca servis yapalim.


Peynirli Patates Kroket

Yeşil Yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2007
Mesajlar: 39
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc26629
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2008
2,791 defa indirildi / yazdırıldı




3/4 kg. patates
15 gr. tereyağı
1/2 çay kaşığı hardal
75 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Biber
1 çırpılmış yumurta
50 gr. ufalanmış ekmek içi
Kızartma yağı

Patatesleri haşlayıp sıcakken ezerek püre haline getirin. İçine yumurta, peynir, tuz, biber ve tereyağını hardalı ekleyip karıştırın. Köfte gibi yuvarlayarak şekil verin ve önce yumurtaya daha sonra ufalanmış ekmek içlerine batırarak sıcak yağda kızartın. Salata ile servis yapın.


Peynirli Patates Kroket

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177120
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yarım demet dereotu (incecik kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (incecik kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Kızartmak için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı sıvıyağ

Patatesleri soyup, püre haline getirin. Üzerine un, yumurta, peynir, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Elinizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak mekik köfte şekli verin. Bir tasın içinde çırpılmış olan yumurta sarısına batırdığınız köfteleri kızgın yağda çevirerek kızartın ve servise sunun.


Peynirli Patatesli Kroket

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177121
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2024
125 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

5-6 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı patates nişastası
1 dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Pane için:
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı

Öncelikle patatesleri haşlayıp soyun. Pateteleri iyice soğuduktan sonra rendeleyin. Kıvamı cıvık olur, hamur tutmaz. Ardından yumurta, kaşar peyniri rendesi, nişasta, un, tuz ve baharatları ilave edilip yoğurun. Yumuşak bir kıvam ise biraz daha nişasta ilave edebilirsiniz. Elimizi hafif ıslatarak yuvarlar, silinidir gibi kroket şekli verilip tepsiye dizin. Buzdolabında iyice soğuyuncaya kadar dinlendirin. Kroketlerin tamamını galeta ununa bulayıp hazırlayın. Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırın. Kroketleri yağa atıp her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın. Bir tarafı pişince çevirin. Fazla çevirirseniz kroketler dağılabilir. Kızaran kroketleri kağıt havlunun üzerinde birkaç dakika dinlendirin. Kroketlerinizi ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz.



Peynirli Patates Kroket

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178686
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024
68 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

4 adet büyük boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ

Patatesleri soyup büyük parçalar halinde doğrayın ve bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzün ve sıcakken ezerek püre haline getirin.
Püre haline getirdiğiniz patateslerin içine tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
Ardından süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Hazırladığınız patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak şekil verin.
Şekil verdiğiniz kroketleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayın.
Derin bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
Hazırladığınız kroketleri kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
Kızaran kroketleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Kroketleri sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak yanına ketçap veya mayonez ile servis yapabilirsiniz.

Not: Patates kroket, dünya mutfaklarında yaygın olarak bulunan ve farklı kültürlerde çeşitli şekillerde hazırlanan popüler bir tariftir. Patates kroketlerin kökeni genellikle Fransa olarak kabul edilir. 17. yüzyılda Fransız şef Antonin Carême tarafından icat edildiği söylenir. Fransız mutfağında "croquette" olarak bilinir ve genellikle et, balık veya sebze dolguları ile hazırlanır. Patates kroketler sadece patates püresi ile sınırlı değildir. Peynir, sebzeler, et, balık gibi çeşitli malzemelerle doldurulabilirler.







Peynirli Patates Kroket Tarifleri Mücver Tarifleri



(5 adet Peynirli Patates Kroket 123,791 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası