|
Peynirli Patates |
|
Başak Eren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc16199
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007
2,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rende kaşar
1 su bardağı lor peyniri
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Patatesler kabuklu olarak yarım haşlanır, daha sonra kabukları soyulur, halka şeklinde doğranır. Yağlanmış fırın kabına sıkı sıkı dizilir. Süt, eritilmiş tereyağı, lor peyniri ve tuz iyice karıştırılır, patatesin üzerine konur, daha sonra rende kaşar serpilir, önceden ısıtılmış 190 derecede kızarana kadar pişirilir.
|
PEYNİRLİ PATATES |
|
kuşkonmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Üsküdar-İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc20527
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2008
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg iri patates
3 Çorba kaşığı yoğurt
2 Yumurta
4 Çorba kaşığı un
1 Küçük kalıp beyaz peynir
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 Dal maydanoz
1 Orta boy soğan
2 Yeşilbiber
Yumurtaları bir kaseye kırınız. İçine rendelenmiş soğan, peynir, ince kıyılmış biber, maydanoz, yoğurt, un ve yağ katarak karıştırınız.
Patatesleri yıkayıp, soyup 1 cm. kalınlığında dilimlere kesiniz. Yağlanmış fırın tepsisine patates dilimlerini yanyana diziniz. Üzerine birer kaşık karışımdan koyup düzgünce yayınız. Orta hararetli fırında açık pembe renkte pişirip servis tabağına yerleştiriniz.
|
PEYNİRLİ TAZE PATATES |
|
gram
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc42391
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2009
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. taze patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
150 gr. kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Taze patatesleri iyice yıkadıktan sonra, üzerini kazıyın. Tekrar yıkayıp, kurulayın. Ortadan ikiye bölün. Yağlanmış bir tepsiye kesik kısımları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Tuz serpin. Sıcak fırına koyup, ortalama 30 dakika pişirin. Sonra keskin bir bıçakla patateslerin üst kısımlarından enine olarak yarın. Aralarına birer dilim kaşar peyniri yerleştirip, tekrar fırına koyun. Peynir hafifçe erimeye başlayıncaya kadar fırında tutun ve sıcak olarak servis yapın.
|
Peynirli Patates |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44146
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2009
2,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet iri patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
200 gr. yağlı kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Patatesleri ayıklayıp iyice yıkayınız. Seçeceğiniz patateslerin aynı irilikte olmasına gayret ediniz. Patatesleri ayıkladıktan sonra tam ortasından ikiye bölünüz. Dört bir yanını zeytinyağıyla yağlayıp fırın tepsisine diziniz. Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine tuz serpiniz. 220 derece sıcaklıktaki fırında 35 dakika kadar yağlayıp tuzladığınız patatesleri pişiriniz. Bu ara yumurtaları bir kabın içine kırıp çırpınız. Çırptığınız yumurtaya yağlı kaşar peynir rendesini ilave ediniz. Karışıma yarım su bardağı süt ekleyip iyice çırpınız. Arzunuza göre, istediğiniz miktarda kırmızı pul biber ve karabiber ilave edip çırpma işlemini bitiriniz. Fırından tepsiyi alıp kızarmış patateslerin üzerine yaptığınız karışımı bıçakla sürerek bölüştürünüz. Susam tohumu, kırmızı toz biber ekerek patateslerin üzerini süsleyiniz. (İsterseniz çörekotu da kullanabilirsiniz.) Tepsiyi tekrar fırına sürüp patateslerin üzerine sürdüğünüz karışım kızarıncaya kadar aynı ısıdaki fırında tutjjnuz. Pişen patatesleri fırından alıp üzerine maydanoz yaprakları koyup, sıcak sıcak ikram ediniz.
|
Peynirli Patates |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69055
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011
1,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
100 gr. otlu peynir
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
8 yaprak kuru adaçayı
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Patatesleri yıkayıp üzerine bıçakla derin kesikler oluşturun ve tuz serpin. Alüminyum folyoların üzerine yağlı kağıt koyun ve patatesleri sarın. 200 derece fırında 1 saat pişirin. Patatesleri fırından alıp açın. Kesikleri biraz büyütüp dilimlenmiş peynir, ceviz, adaçayı, karabiber ve pulbiberi içlerine yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.
|
PEYNİRLİ PATATES |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69768
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Adet Patates
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz
Maydanoz
Patatesleri ortadan ikiye ayırın. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Fırın tepsisine dizin. Tuz serpin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 35 dk pişirin.
Bu arada küçük bir kapta yumurtayı çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ve sütü ilave edin. Fırından aldığınız patateslere bu karışımı sürün. Tepsiyi tekrar fırına verin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında tutun. Dilerseniz maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
|
Peynirli Patates |
|
açılay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2012
Mesajlar: 30 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc71935
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2012
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patates (orta boy)
1 çorba kaşığı un
20 gr parmesan peyniri
60 gr tereyağ
İstenilen miktarda tuz
İstenilen miktarda karabiber
Patatesleri verev olarak kalınca 4'er eşit parçaya bölüyoruz. Un, rendelenmiş parmesan, tuz ve karabiberi buzdolabı poşetinin içine koyup iyice sallayarak karıştıyoruz. Sonra patatesleri de ekleyerek tekrar sallayarak karıştırıyoruz. Kenarlarını ve altını yağladığımız fırın kabının içine patatesleri yerleştiriyoruz. Torbanın içinde harç kaldıysa üzerlerine serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk pişiriyoruz.
|
Peynirli Patates |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86370
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013
1,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
150 gr. beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Çıkan patates içini tereyağı, peynir ve baharatlarla karıştırıp patateslerin içine doldurun. Fırında 10 dakika daha pişirin.
|
Peynirli Patates |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158075
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2021
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
6 adet patates
1 su bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
4 çorba kaşığı tereyağı
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyarak, yarım parmak kalınlığında dilimleyin.
Tavaya tereyağını koyup eritin.
Dilimlenmiş patatesleri, baharatlarla beraber, her iki yüzünü de kızartın.
Peynir ve maydanoz serperek servis yapın.
|
|