Kısa URL: https://ml.md/lc2869
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr beyaz peynir
4 adet patates
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
Hamur için:
1 subardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Çörekotu
Tuz
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada haşlanmış patatesleri ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve elinizle nescafe tabağı büyüklüğünde açın. İçine harctan koyun, rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru bükerek ve parmak uçlarıyla incelterek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörekotu serpip fırına sürün. Orta ısılı fırında çörekler pempeleşene kadar pişirin.
4 su bardağı un
3 orta boy haşlanmış patates
125 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
20 gr kuru maya
2 çay kaşığı tuz
İçi için:
150 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Unu bir kaba eleyip maya ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açarak 1 çay bardağı süt, margarin, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyip hafifçe karıştırın. Haşlanıp ezilmiş ılık patatesleri ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartın. Tezgaha un serpip, hamuru açın. Küçük bir tencere kapağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurların uç kısmına peynir ve maydanoz karışımını yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ay şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.