Kısa URL: https://ml.md/lc157911
Gönderme Tarihi: 25.May.2021
534 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
40 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurların üzerine sürmek için:
3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ
İçi için:
300 gram lor ve beyaz peynir karışımı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
Hamurların kenarlarına sürmek için:
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı ılık su, toz şeker ve mayayı bir kaba alıp, karıştırarak mayanın erimesini sağlayın. Başka bir kapta un ve tuzu harmanlayın. Üzerine mayalı karışımı ekleyin. Yavaşça kalan suyu ilave edip 15 dakika yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 6 bezeye ayırıp her birini oklava yardımıyla 10 cm genişliğinde açın. Pide şekli verip kenarlarını yukarıya doğru kıvırın ve uçlarını sıkıştırın. 15 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamurların üzerine eritilmiş Bizim Yağ sürün. İç harcı için tüm malzemeyi ezerek karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, kenarlarına yumurta sarısı sürün. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180362
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı
600 gr un
250 ml ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
20 gr İçim Tereyağı
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Harcı için
200 gr İçim Beyaz Peynir
20 gr maydanoz, ince kıyılmış
1 adet boy soğan
1-2 adet sivri biber
1-2 çay kaşığı pul biber
Ilık suyun içine maya ve şekeri ilave edin kaşıkla iyice karıştırın. Eridiğinde üzerine İçim Tereyağı ekleyin. İyice karıştırarak yağı da eritin. Unu eleyerek ilave edin. Tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Uzun süre yoğurup kıvam verdikten sonra üzerini örterek en az 2 saat dinlendirin.
İçim Beyaz Peyniri bir kapta ezin. İnce doğranmış maydanozları, biberi, rendelenmiş soğanı ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanmış hamurdan golf topu kadar parçalar koparın elinizle yuvarlayın. Unladığınız düz bir zeminde oklavayla açın. Elinizle kayık şeklini verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun. Biraz un serpin ve açtığınız hamurları tepsiye yerleştirin.
İçim Beyaz Peynirli harcı üzerlerine koyup kenarlarını kayık şeklinde katlayın. 250 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Sıcak servis edin.