|
Peynirli Pizza |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175315
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://shop.kenwoodworld.com.tr
5 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
125gr çok amaçlı un
3g tuz
7g yaş maya
100g domates sosu
100g mozzarella
Kekik
Unu bir karıştırma kabına koyun, ortasına bir çukur açın ve diğer tüm malzemeleri (su, tuz ve maya) ekleyin.
Hamur pürüzsüz ve yumuşak olana kadar ellerinizle yoğurun, top haline getirin ve tabanına un serpilmiş bir kapta kabarmaya bırakın.
Üzerini bir örtü ile örtün ve hava akımlarından uzak, sıcak bir yere koyun.
Yaklaşık 1 saat kabardıktan sonra pizzayı açın.
Sepetin altını yağlayın ve pizza hamurunu üstüne açın.
Domates sosu, bir tutam tuz ve kekik serpin.
Sıcaklığı 35 dakika ve 180 dereceye ayarlayın.
15 dakika pişirdikten sonra küp küp doğranmış mozzarellayı ekleyin.
10 dakika sonra pizzayı 180 derece çevirin.
10 dakika daha pişirin.
|
Peynirli Pizza |
|
şüküfe ertan
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc134125
Gönderme Tarihi: 16.May.2018
664 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar su
Üzeri için:
1 kase kaşar rendesi
Susam
Çörekotu
Derin bir kaba maya şeker ve 1 çay bardağı ılık su koyup mayayı elimizle çırparak eritiyoruz.
Diğer malzemelerimizi de sırasıyla ekledikten sonra su ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra ikiye bölüyoruz ve hamuru tepsiye alıp elimizle açıyoruz.
Üzerine peynir susam çörekotu serpiyoruz ve önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp dilimledikten sonra servis yapıyoruz.
|
Peynirli Pizza |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc8577
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 orta boy domates
2 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 fincan zeytinyağı
Maya ılık bir bardak suda ezilir, içine bir tatlı kaşığı şeker ilave edilir. Üç bardak un elenir, unun ortası açılır, içerisine bir tatlı kaşığı tuz, bir fincan zeytinyağı ve yeterince ılık su konur, sulandırılmış maya kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur iki misli kabarıncaya kadar üzeri örtülü ve bir beze sarılı olarak ılık bir yerde bekletilir. Hamurun istenilen şekilde mayalanıp kabarması temin edildikten sonra yumurtadan büyük parçalara bölünüp beze yapılır. Bezeler, kenarları biraz kalın olmak üzere merdane ile yarım santim kalınlığında açılır. Üzeri elle zeytinyağı sürülerek yağlanır. Yağlanmış, açılmış hamur üzerine bir kat ince doğranmış domates döşenir, üzerine peynir serpiştirilir. Yağlanmış bir tepsiye alınarak yarım saat kadar ılık bir yerde bekletilir. Sonra orta ısıdaki fırında pişirilir. Sıcak olarak yenir.
|
|