Kısa URL: https://ml.md/lc129394
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2017
754 defa indirildi / yazdırıldı
250 ml. suyu 50 gr. tereyağı ile kaynatın.
Ateşten alıp 250 gr. un, 200 gr. gravyer peynir, kırmızıbiber ve hardal tozu ekleyerek hamur haline getirin.
Krema sıkacağı ile tepsiye minik toplar halinde sıkıp 200°Cde 10 dakika pişirin.
Sıcak fesleğenli domates sos ile servis yapın.
Yufka ortadan ikiye katlanıp zikzaklı hamur bıçağı ile 5cm çapında daireler kesilir.
Üzerilerine su sürülen yufkaların için peynir konulup kapatılır.
Kapatılan puflar tepsiye dizilip, tekrar fırça yardımıyla ıslatılır.
Üzerine susam serpilen puflar önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakikada pişirilir.