|
Peynirli Ravioli |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc12134
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2007
3,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı irmik
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 küçük kalıp beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Çukur bir kabın içine yumurta, ılık su, tuz, irmik ve yağ karıştırılır. Üzerine sert ve açılacak kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur merdane ile ince açılır. Peynir ve maydanoz iyice kariştırılır ve fındık büyüklüğünde toplar yapılır. Açılan hamurun yarısına birer parmak ara ile toplar konur. Hamurun yarısı üzerine kapatılır. Peynir topları tümmsek kalacak şekilde kenarlarına bastırılır. Ruletle kare şeklinde kesilir. Kaynayan tuzlu suda suyun yüzüne çıkana kadar pişirilir. Üzerine arzu edilen sos konarak servise sunulur.
|
Peynirli Ravioli |
|
yemek kitabı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc114970
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2016
1,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo un
4 yemek kaşığı margarin
Tuz
1 bardak lor peyniri
Kıyılmış maydanoz
3 domates
Tuz
Karabiber
Unu derin kaba alıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları ekleyin.Margarini ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Harcını hazırlamak için peynir, maydanoz, tuz, karabiberi karıştırın.
Beklettiğiniz hamuru ikiye ayırıp ince açın.
İç harçtan yuvarlaklar hazırlayıp aralıklı olarak hamurun üzerine dizin.
Diğer hamuru üzerine kapatın ve kare şekilde kesin.
Hamurları kaynayan tuzlu suya atıp 5 dakika haşlayın.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyip sos tenceresine alın, margarin ilave edip iki taşım kaynatın.
Servis tabağına sos alıp üzerine ravioli koyun. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyin.
|
Peynirli Ravioli |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159045
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021
354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Tuz
İçi için:
200 gram ricotta peyniri
Bir tutam fesleğen
Karabiber
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı domates sosu veya salçası
Karabiber
Tuz
Hamur malzemelerini bir kasede yoğurun ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Diğer taraftan da iç harcı için peynir, fesleğen, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.
Daha sonra hamurunuzu 4 parçaya ayırıp ince bir şekilde açın.
Bir kalıp ya da çay bardağı yardımıyla yuvarlak kestiğiniz hamurların ortasına peynirli harcı koyun ve başka bir hamur parçasıyla üzerini kapatın. Açılmaması için de kenarlarına bastırın.
Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
Sosu için de sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Üzerine sarımsak, domates sosunu ekleyip pişirin. Son olarak karabiber ve tuzunu da ilave edip ocaktan alın.
Ravioli'ler için de suyu kaynatıp içine tuz ekleyin. Ravioli'leri kaynar suda haşlayıp kevgirle alın.
Haşlanan ravioli'leri servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirip servis edin.
|
|