Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmanlı Yemek Tarifleri > Peynirli Su Böreği (2 adet - 83,820 defa bakıldı)

Peynirli Su Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Su Böreği

ahenk canoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc57454
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2010
2,262 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
4 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 su bardağı su
1 kahve fincanı nişasta
Tuz
Sos için:
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
İçi için:
200 gr tuzsuz dil peyniri
Yarım demet maydanoz

Unun ortasını havuz gibi açıp su, tuz, limon suyu ve yumurta sarılarını ilave edin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru 8 parçaya bölüp elinizle yuvarlayarak beze haline getirin.
Dil peynirini tel tel ayırın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Dil peynirini maydanozla karıştırın. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağı, yumurta sarıları ve sütü çırparak sosu hazırlayın.
Hamur bezelerini, nişasta serperek merdaneyle ince yufkalar halinde açın. Geniş bir tencereye su doldurup kaynatın. Yufkaları birer birer kaynamakta olan suya batırıp çıkarın ve hemen soğuk suya atın. Aralarına hazırladığınız sostan sürerek 4 yufkayı tepsiye döşeyin. Peynirli karışımı üzerine yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kazırancaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.


Peynirli Su Böreği

perver
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc146857
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2019
803 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
11 adet yumurta
100 gram tereyağı
Yarımşar su bardağı sıvı yağ ve süt
Yarım kg beyaz peynir
1'er demet dereotu ve fesleğen
Yeteri kadar su
Tuz

Unu düz bir zemine döküp ortasını havuz gibi açın. 10 adet yumurtayı içine kırın ve tuz ekleyip yoğurun. Daha sonra dinlenmeye bırakın. 10 dakika ara ile yoğurma işlemini 5 kez tekrarlayın. Hamuru 10 parçaya ayırıp tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. Yufkaları bu suda 1 dakika haşlayın. Hemen soğuk suya atın ve süzün. Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, süt ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Tepsiye bir adet yufka koyup üzerine kaşıkla sütlü karışımdan dökün. Bu şekilde 5 adet yufkayı tepsiye yerleştirin. Beyaz peyniri ufalayıp ince kıyılmış dereotu ve fesleğen ile karıştırın. Yufkaların üstüne bu karışımı dökün. Kalan yufkaların aralarına sütlü karışımdan dökerek peynirli harcın üstüne koyun. Tepsiyi
ocağa oturtun. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafı da kızartın. Dilimleyerek servis yapın.

Not: Böreğinizi ocak yerine fırında da pişirebilirsiniz.







Peynirli Su Böreği Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(2 adet Peynirli Su Böreği 83,820 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort