|
Peynirli Yumurta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179327
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
4-5 dilim sert inek peyniri
2 adet yeşil biber
Sıvı yağ
Pul biber
Öncelikle sıvı yağımızı yapışmaz tavamıza alıyoruz.
Isınınca küçük doğradığımız biberleri tavamıza koyup hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Ardından rendelediğimiz peynirleri de ekliyoruz.
Tavamıza peynirleri de kavurup yumurtayı direk tavamıza kırıyoruz.
Karıştırıp pişiriyoruz tabağa alıp üzerine biraz pul biber serpip servis yapıyoruz.
|
Peynirli Yumurta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176129
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2024
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (large)
80 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri İçin:
Kıyılmış maydanoz
Pul biber
Tereyağı ve sıvıyağ tavaya alın eritin beyaz peynir ekleyin.
Yumurtayı ayrı bir kapta hafif karıştırın çırpmayın üzerine dökün karıştırın ve pişirin
Üzerine kaşar peyniri gezdirin eritin maydanoz ve pul biber serpin
|
Peynirli Yumurta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164159
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2022
342 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
50 gram peynir
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 dal maydanoz
İsteğe göre kırmızı pul biber, karabiber
Nefis kahvaltılık olan peynirli yumurta için önce peynirleri ezin. Yumurtayı da başka bir kâsede iyice çırpın.
Tereyağını tavada erittikten sonra içerisine ezmiş olduğunuz peyniri ekleyin.
Peynir eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Ardından çırpmış olduğunuz yumurtaları erittiğiniz peynire ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurtalarınız piştikten sonra servis tabağına aktarıp maydanoz ve karabiberle süsleyebilirsiniz.
|
Peynirli Yumurta |
|
gezgin kız
Aşçı
Kayıt: 26.06.2018
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc135106
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2018
1,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tereyağı
Kaşar peyniri
Yumurtaları ilk önce bir kasede iyice çırpıyoruz.
İçerisine kırmızı toz biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Tereyağını tavada eritip çırpmış olduğumuz yumurtaları üzerine boşaltıyoruz.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
En son olarak da pişen yumurtanın içerisine rendelenmiş kaşarı ekliyoruz.
|
Peynirli Yumurta |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61232
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
2,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
125 gram kaşar peyniri
1,5 çorba kaşığı yağ
1 çay bardağı yağsız et veya tavuk suyu
Tuz
Tencereye yağı koyunuz. Biraz kızınca rendelenmiş peyniri azar azar serperek süratle karıştırınız. Üzerine et suyunu dökünüz. Tencerenin kapağını kapayınız. Peynir pişince yumurtalara yuva açınız, kırınız. Tuzunu ekerek servis yapınız.
|
Peynirli Yumurta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57085
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
4 adet yumurta
50 gr. beyaz peynir
Bir tutam kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
Yeterince tuz, biber.
Çukurca bir tavada yağı kızdırın. Yumurtaları kırıp beyazlarını hafifçe pişmesini bekleyin. Çatalla yumurtaları tavanın kenarına çekerek, önceden hazırladığınız peynir için yer hazırlayın. (Peyniri önceden çatalla ezerek, ince kıyılmış maydanozla karıştırmalısınız.) Hazırladığınız bu peyniri açtığınız yere yerleştirin. Peynir erimeye başlarken kenardaki yu-murtalan peynire doğru iterek, beyazların peynirle karışmasını sağlayın. Peynirin dibi tutacağı için arada bir çatalla dibini karıştırarak tavayı hafifçe sallayın. Sarılar orta derecede katılaşınca üzerine karabiber serpip, sıcak sıcak ikram edin. Peynir tuzluysa tuz ekmeyin.
Not: Yumurtanın bütün süt ürünleri ile değişik ve lezzetli birleşimleri olur. İster çiğden yumurtayı süt ürünüyle karıştırıp yağda kızartın, ister süt ürününü önce yağda eritip üstüne yumurtayı kırın her seferinde başarılı ve tadı hoş bir tabak hazırlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Hele tuz, biber, çeşitli baharatlarla bu lezzeti pekiştirirseniz, umulmadık lezzetler keşfedebilirsiniz. Peynirli Yumurta Türk mutfağının klasik bir yemeğidir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.01.2024
|
Peynirli Yumurta |
|
selim
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc52582
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,389 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurta sahanına bir çorba kaşığı tereyağı koyup orta ateşte kızdırınız. Sonra 160 gram rendelenmiş gravyer ya da kaşar peynirini azar azar serperek tahta kaşıkla süratle çeviriniz. Sonra üzerine 320 gram yağı alınmış et suyu gezdirip kapatınız ve suyu kararında olmasına dikkat ediniz. Peynir yumuşayınca yumurtalar kırılıp, pişirilip servis yapınız.
Not: Peynirli yumurta her çeşit peynirden herkesin bildiği şekilde yapılırsa da bu yöntemde pişirmek hepsinden iyi olur.
|
Peynirli Yumurta |
|
sinbat
Aşçı
Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22634
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
2,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 adet yumurta
1 çay tabağı beyaz peynir veya kaşar
Sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Sıvı yağa yumurtaları kırıp, peynir rendesini ilâve edin. Kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirin.
|
Peynirli Yumurta |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10173
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
250 gr. beyaz peynir, kaşar peyniri
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 bardak et suyu
Tuz
Karabiber
Yarım paket yağ
Hangi cins peynir kullanılıyorsa, peynirler rendelenip veya ufalanıp ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile harman edilir ve sahanda kızgın halde bulunan yağın içine atılıp çabuk çabuk bir iki karıktırılıp bunun da üzerine bir bardak kadar var ise et suyu yok ise bir bardaktan az sade su ilâve edilerek kapak kapanır ve peynirler erir duruma gelince yumurtalar kırılarak, akları pişince ateşten alınıp tuzu ve biberi de ekilip servis yapılır.
|
|