Kısa URL: https://ml.md/lc177629
Gönderme Tarihi: 06.May.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet ramazan pidesi (bayatlamış)
100 gram kaymak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı
Şerbeti için, bir tencereye su ve toz şekeri alın.
Ocağın altını açın ve şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ilave edin.
5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
Pideleri tezgaha alın.
Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yuvarlak yuvarlak kesin ve kenarları yüksek bir tepsiye dizin.
Tereyağını eritin ve sıcak tereyağını pidelerin üstüne gezdirin.
Ardından hemen sıcak şerbeti üstlerine gezdirin ve soğuyup, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
Pideler şerbeti çektiğinde, servis tabağına bir yuvarlağı alın.
Üstüne bir tepeleme tatlı kaşığı kaymakkoyun.
Üstüne bir yuvarlak pide daha koyun ve üstüne tekrar kaymakkoyun.
Antepfıstığı ile süsleyip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc134406
Gönderme Tarihi: 28.May.2018
890 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet pastane pidesi
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı
1 çay bardağı şeker
Fındık veya Ceviz
1 adet pastane pidesini küçük küçük parçalar halinde kesin. Bir tencerede 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tereyağına 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekeri ekleyip, kaynatın. Hazırladığınız karışıma pideleri ilave edin. Kısık ateşte pideler suyunu çekene dek pişirin. Üzerine arzuya göre fındık veya ceviz serpip servis yapın.