|
Pilav Üstü Çöp Şiş |
|
fazlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc108123
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015
1,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
400 gram kuzu kuşbaşı
1 soğan
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Öncelikle pilavı hazırlamak için, pirinçleri tereyağında kavurup üzerine suyunu verin. 20 dakika kadar pişirip 10 dakika demlendirin. Diğer taraftan da şişleri hazırlamak için rendelenmiş soğan, baharatlar ve bir miktar zeytinyağını etlerin üzerine süzüp 20 dakika dinlendirin. Çöp şişlere geçirip ızgarada hafifçe kızartın. Pilavı ve şişleri birlikte tabağa alıp sıcak olarak servis yapın.
|
Pilav Üstü Çöp Şişler |
|
kırık tabak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc101755
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2014
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, kimyon, karabiber, pul biber
1 limon suyu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı nohut
3 su bardağı su
Öncelikle etleri oldukça küçük bir şekilde doğrayın. Üzerine zeytinyağı döküp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çöp şiş çubuklarını suya yatırıp ıslatın ki pişerken yanmasın. Daha sonra küçük küçük doğradığınız etleri, şişlere geçirin. Bir miktar zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı 2 dakika kadar pişirin. Etlerin üzerine baharatları ekletip hepsini tepsiye dizdiğiniz şişlerin üzerine dökün ve 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada pilav için tereyağında pirinçleri kavurun ve içine suyunu, nohudunu koyup 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak şişlerle birlikte ikram edin.
|
|