|
|
Pilav Üstü Köfte |
|
F. Yücel
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104946
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2015
1,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Ekmekleri ıslatıp suyunu sıkın. Kıymanın içine rendelenmiş soğanla beraber baharatları, ezilmiş sarımsağın hepsini ekleyip yoğurmaya başlayın. Zeytinyağını da ekleyip şekil verip az yağlanmış tavada kızartın. İsterseniz domates sosu yapıp köfteleri içinde karıştırıp pilavın üzerinde servis yapın.
Fotoğraf "yasak elma" tarafından gönderildi. 14.07.2015
|
Pilav Üstü Köfte |
|
reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc92974
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2013
1,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilavı için:
3 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Sıvı yağ, su, tuz
2 çorba kaşığı arpa şehriye
Köftesi için:
400 gr kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için:
2 domates
1 kırmızıbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Fesleğen, zeytinyağı
Tuz, değirmen karabiber
Şehriyeyi tereyağı ve sıvı yağda rengi koyulaşana dek kavurun. Yıkanmış pirinci koyup kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, tuzunu serpin, kısık ateşte pişirin. Kıymanın üzerine soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, kimyon katıp yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, tavada kızartın. Domates ve biberi doğrayıp tavada biraz pişirin, domates salçası, doğranmış fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Bu sosu köftelerle karıştırın. Pilavı geniş bir servis tabağına boşaltın, soslu köfteyi üzerine yerleştirin.
|
Pilav Üstü Köfte |
|
ela gümüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc98279
Gönderme Tarihi: 17.May.2014
1,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram dana kıyma
1 adet soğan
Baharatlar
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
1 limon
Zeytinyağı
Soğanı rendeleyip içine kıyma ve baharatları ekleyin. Top şeklinde köfteler yapıp yağda kızartın. Daha sonra salçalı ve az miktarda suyun içinde 5 dakika kadar köfteleri pişirin. Tereyağında pirinçleri 1 dakika kadar kavurun, üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Suyunu verip 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Pilavı servis yaparken de üzerine minik köfteler dizip sıcak olarak ikram edin.
|
|
Pilav Üstü Köfte Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri
|
|