Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pilavınız Tane Tane ve Beyaz olsun


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tane Tane Pirinç Pilavının Sırrı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174896
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2023
175 defa indirildi / yazdırıldı




Tane tane pirinç pilavının sırrı, öncelikle pirincin kaliteli ve doğru yöntemler ile yıkanmış olmasından geçer. Pirinç pilavı tarifi tane tane olması için adımları doğru uygulamanız gerekir. Pirincin yıkanması sırasında nişastanın bir kısmı suya geçeceği için, pirincin nişasta oranı düşülerek yıkanması oldukça önem arz eder.
Pirincin önceden ısıtılması, tane tane pilav yapımında en önemli adımlardan biridir. Tane tane pirinç pilavı püf noktalarından biri, pirincin üzerini kaplayacak kadar suyla yaklaşık 1 saat kadar ıslatılmalıdır. Bu sayede pilavın daha yumuşak ve tane tane olmasını sağlarsınız. Pilavın pişirilmesi sırasında da dikkatli olmak gerekir. Pilavın yavaş yavaş pişirilmesi püf noktalardan biridir.
Tanelerin birbirine yapışmaması için pilavın yavaş yavaş pişirilmesi ve karıştırılması gerekir. Ayrıca, pilavın pişirdiği tencerenin de uygun boyutta olması pilavın düzgün ve güzel pişmesine katkı sağlar. Son olarak pilavın dinlendirilmesi de oldukça önemlidir. Pilav piştikten sonra tencerede yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlendirilmesi tanelerin daha da açılmasını sağlar. Tüm bu işlemlerden sonra pilavın lezzetine varabilirsiniz. Pirinç pilavı lezzeti ve görünümüyle sofralarınıza renk katar ve vazgeçilmezi olur.



Pilavınız Tane Tane ve Beyaz olsun

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc37431
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
1,635 defa indirildi / yazdırıldı




Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç, her zaman olumlu olacaktır.






Pilavınız Tane Tane ve Beyaz olsun Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(2 adet Pilavınız Tane Tane ve Beyaz olsun 50,744 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort