Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PİLÂVLI ÇÖMLEK KEBABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PİLÂVLI ÇÖMLEK KEBABI

Desdamona
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.07.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Paris
Kısa URL: https://ml.md/lc15934
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
2,256 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuşbaşı koyun eti,
4 domates,
2 soğan,
yarım limon,
4 kaşık sadeyağ,
yarım bardak iç bezelye,
2 bardak pilavlık pirinç,
tuz, biber.

Tencereye suyu, yağı, tuzu, iki domates suyu koyup kaynatınız. Sıcak tuzlu suda yarım saat bırakılmış pirinci, kaynayan yağlı suya ilâve ediniz. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Ateşten indiriniz. Yarım saat dinlendiriniz. 2 ufak doğranmış domates ile pilâvı karıştırıp, bir güvece koyunuz. Ortasına kebap koyup, fırında 15 dakika pişirip, sıcak servis yapınız.
Kebabın hazırlanması: Kuşbaşı koyun eti, ince doğranmış iki soğan, 2 kaşık yağ tencereye konur, etin rengi soluncaya kadar pişirilir. Yarım bardak sıcak su, iki domatesin suyu, yarım limon suyu, tuz, karabiber ilâve edilir. Et pişene kadar hafif ateşte tutulur, yarım kutu konserve bezelye ilâve edilir, birlikte pişirilir. Pilâvın ortasına konur.


PİLAVLI ÇÖMLEK KEBABI

pırıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc22919
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
2,296 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
Yarım kg. kuzu eti (kuşbaşı)
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
2 kaşık tereyağını eritip ince kıydığınız soğan ve etleri kavurun. Domatesleri rendeleyip tencereye ilâve edin ve bir miktar daha kavurun. Tuzunu ve karabiberini ilâve edip yeterince sıcak su ilâvesiyle etleri iyice pişirin. Ocağı kapamadan 5 dakika evvel bezelyeleri katın. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iki kaşık yağı eritip suyunu süzdüğünüz pirinci yeterince tuz ile kavurun. 3 su bardağı sıcak su katıp pilavı kısık ateşte pişirin. Pilavı 20 dakika kadar dinlendirin. Pilavı bir güvece koyup ortasını boş bırakın. Etli kebabı güvecin ortasına dökün. Orta dereceli fırında 15 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.


PİLAVLI ÇÖMLEK KEBABI

pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Londra
Kısa URL: https://ml.md/lc62208
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
1,943 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuşbaşı koyun eti
500 gram pirinç
2 adet domates
125 gram tereyağı
750 gram su
bir miktar tuz
2 adet soğan

Bir tencereye su, yağ, tuz, iki domatesin suyunu koyup kaynatınız. Sıcak tuzlu suda yarım saat bırakılmış pirinci temizleyerek yıkayınız. Kaynayan yağlı suya ilâve ediniz. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Ateşten indirip, yarım saat dinlendiriniz. 2 adet ufak doğranmış domates ile pilâvı karıştırınız. Bir güvece koyup ortasına kebap oturtunuz. Fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapınız.

KEBABIN HAZIRLANMASI: Bir tencereye 500 gram kuşbaşı doğranmış koyun eti, ince doğranmış iki adet soğan, 115 gram yağ koyunuz. Etin rengi soluncaya kadar pişiriniz. Yarım bardak sıcak su, iki domatesin suyu ve yarım limon suyu, tuz, karabiber ilâve ediniz. Hafif ateşte pişiriniz. Yarım kutu konserve bezelye yıkayarak ilâve ediniz. Beraber pişirerek pilâvın ortasına koyunuz.






PİLÂVLI ÇÖMLEK KEBABI Tarifleri Kağıt Kebabı Tarifleri



(3 adet PİLÂVLI ÇÖMLEK KEBABI 123,649 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort