Kısa URL: https://ml.md/lc104654
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015
1,975 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
50 gr kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat
1 adet tavuk göğsü
3 adet yeşil biber
3 adet domates
3 diş sarımsak
Taze kekik
Tuz
Karabiber
Eti kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Soyduktan sonra ince bir şekilde doğruyoruz. Tencerede, yağı ve unu kavurup sütü ekliyoruz.
Piştikten sonra altını kapatıp tuz, karabiber, muskat ve kaşar ekleyip karıştırıyoruz. İnce doğranmış patlıcanlarıda ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Piliç sote için, tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Biber ve domatesi doğruyoruz.
Tavanın içerisinde sıvıyağ ile birlikte önce tavuk ardından biber ve domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Rendelenmiş sarımsakları ekliyoruz.
Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz. Patlıcanlı beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine tavuk soteyi koyup servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc43193
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet but
2 adet domates
2 adet soğan
4 adet patlıcan
1 kahve fincanı un
3 kaşık sıvı yağ
4 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı rende kaşar peynir
Az karabiber
Yayvan bir tencerede 2 kaşık sıvıyağ ile küçük doğranmış soğanlar saratılır. Butlar ilave edilip hafif kızartılır.
Soyulup doğranmış domatesler ve bir bardak su konup piliçler pişirilir.
Beyendi: 4 Adet patlıcan ateşte közlenip soyulur. (hazır közlenmiş patlıcan da kullanılabilir) Çatalla ezilir kararmaması için az tuz ve ½ limon suyu konur.
Bir tencereye 3 kaşık sıvı yağ ve un konup sarartılır.
Kısık ateşte yavaş yavaş süt ilave edilip muhallebi kıvamın da pişirilir.
Ezilmiş patlıcanlar ve kaşar rendesi karıştırarak ilave edilir.
İsteğe göre tuz ve karabiberle tatlandırılıp piliç butları ile sıcak servis yapılır.