|
|
BUĞULAMA PİLİÇ |
|
Kurt
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16155
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Piliç
2 Kahve kaşığı tuz, karabiber
4 Çorba kaşığı sade yağ
1 Bardak su
Piliçleri bol suyla çalkalayıp kurulayın, Bir tencereye yarım bardak su sade yağ, karabiber ve tuzu koyun. Piliçleri tencereye yerleştirip kapağını kapatın. Hatif ateşte piliçleri pişirmeye başlayın. 40 dakika sonra tencerenin kapağını açarak kalan yarım bardak suyu ilave edin. Fakat suyu biraz ısıtıp katın. Tencerenin kapağını tekrar kapatın. 40 dakika daha pişirin. Piliçler pişince tencereyi ocaktan alın. Piliçleri servis tabağına çıkararak önce ikişer ve sonra dörder parçaya bölün. Tenceredeki suyunu da üstüne dökerek hemen servis yapın. Piliçlerin yanına garni olarak fırında patates, veya sebze püresi koyabilirsiniz.
|
PİLİÇ BUĞULAMASI |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12993
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2007
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
3 piliç,
80 gram tereyağı,
6 kahve fincanı su,
1 tutam karabiber,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Tüyleri çıkarılmış, içleri temizlenmiş, bol akarsuda yıkanmış, tuzlanmış ve ayakları geriye çevrilerek bağlanmış piliçler, tereyağı, karabiber, tuz ve 4 fincan suyla bir kuşaneye konur. Kapağı örtülü olarak hafif bir ateşe oturtulur. Her yarım saatte bir fincan sıcak su katarak tencereye 2 fincan su daha katılır. Böylece piliçler birbuçuk saate yakın bir süre pişirilirler.
Piliçler pişince bunlar but, göğüs, sırt ve kanat olarak dörder parçaya bölünür ve bir servis tabağına yerleştirilir. Tenceredeki salça da üzerlerine döküldükten sonra servis yapılır.
|
|
PİLİÇ BUĞULAMASI Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|