|
Piliç Kievski |
|
küçükkız
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2017
Mesajlar: 29 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc124818
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2017
1,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket pane harcı
200 ml acı sos
200 gr barbekü çeşnisi
150 gr fesleğen
100 gr macun bulyon
600 gr Kemikli tavuk göğüs
1 bağ maydonoz
Kızartma yağı
Temizlenmiş kemikli tavuk göğsünü Macun Bulyon ve Barbekü Çeşnisi ile marine edin.
50 gr yağı hafif yumuşatın, Fesleğin'i ve maydanozu karıştırın.
Tavuk göğsünün alt tarafından bir bıçak yardımı ile ileriye doğru delik açın.
Yağlı karışımı, tavuğun açmış olduğunuz bölümüne kalıp şeklinde doldurun.
Tavuğu Pane Harcı ile paneleyin. Yağda kızartın.
Acısos ile isteğe göre dilim olarak servis edin.
|
Kievski |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40537
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
3,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
Piliç göğüs eti et dövücü ile inceltilir. Üzerine ince bir tabaka halinde buzlukta dondurulmuş tereyağı yayılır. Tuz ve karabiber serpilip rulo şeklinde sarılır. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızdırılmamış ama sıcak yağda 20-25 dakika kızartılır. Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. Kornişon turşu ve yeşil soğanlar doğranır. Mayonez, tuz, karabiber ve hardal eklenip harmanlanır. Robotta ezilmiş ıspanak beşamel sosla karıştırılır. Kievski kızarmış ekmeğin üzerinde yanında patates garnisi ve üzerine ekşi krema sıkılmış ıspanak garnisi ile birlikte sunulur.
|
PİLİÇ KIEVSKI (Ukrayna) |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc2891
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Piliç göğüs
kaşar peyniri
domates
mantar
dana jambon
tereyağ
tuz
karabiber
kimyon
galete unu
sıvı yağ
yumurta
HAZIRLANIŞI
Dövülmüş piliç göğsünün içine rendelenmiş kaşar, ince doğranmış domates,mantar, dana janbon ve tereyağı konularak, rulo şeklinde sarılıp, tuz, karabiber ve kimyona marine edilir. Çırpılmış yumurtaya batırılıp, galete edilir. Kızgın olmayan yağda normal ateşte pişirilir. Sebze garnisiyle birlikte servis yapılır.
|
|