|
|
Piliç Topkapı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168088
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
7 adet kemiksiz tavuk but
Yarım limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İç pilavı için:
Pirinç (her but için 1 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı kuzu ciğeri
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Yenibahar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıcak su (üzerine çıkmayacak kadar)
Butların üzerine sürmek için; (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Öncelikle pirinç ıslatılır, nişastası giderilir. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır, dolmalık fıstık biraz pembeleştirilir. İnce ince doğranmış kuru soğan ve çok küçük doğranmış kuzu ciğeri eklenip, kavrulur. Pirinçler süzülür eklenir ve ardından kuş üzümü, yenibahar ve tuz eklenip, üstüne çıkmayacak kadar sıcak su eklenip pişmeye bırakılır. Fırında pişme payı bırakmak için çok pişirilmemesi tavsiye edilir.
Kemiksiz butlar biraz inceltilir ve limon suyu, tuz, zeytinyağından hazırlanan sosa yatırılıp en az 6-7 saat bekletilir. Bu işlem bir gece öncesinden yapılırsa lezzeti daha da artacaktır.
Dinlendirilen iç pilav soğutulur, butlar düz bir zemine yayılır, içine hazırlanan iç pilavdan bir miktar konulup sarılır (ince uzun değil, yuvarlak şekilde sarılır) ve kürdanla tutturulup tepsiye dizilir.
Diğer butlara da aynı işlem yapılır. Butları beklettiğimiz sostan kalanı da üzerine gezdirilir. Salça ve yoğurt karıştırılır, butların üzerine sürülür. 200 derece ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişirilir. Arada tepsideki suyundan kaşıkla tavukların üzerine kaşık kaşık gezdirilir. Yanında patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.
|
Piliç Topkapı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163981
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2022
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet derili kemiksiz tavuk budu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı karabiber
Tuz
İç pilavı için:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1'er çay kaşığı yenibahar, nane ve karabiber
Yeteri kadar tuz
Öncelikle pilav için pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp, suyunu iyice süzün.
Zeytinyağını tavaya alıp, dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Soğan ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam edin.
Pirinç ekleyip, 10 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü, yenibahar, nane ve karabiber ilave edip tuzunu ayarlayın.
Bir buçuk su bardağı suyu ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.
Ayrı bir yerde 1 adet açılmış tavuk budunu derisi dışarıda kalacak şekilde bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup, kenarda kalan tavuk parçalarını ortada birleştirin. Ters çevirip fırın tepsisine alın.
Kalan tavuk butlarını da aynı şekilde hazırlayın.
Domates salçasını suda açıp üzerine zeytinyağı ile sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, sosu tavukların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
|
Piliç Topkapı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163092
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2022
553 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.fakir.com.tr
4 adet derili kemiksiz tavuk but
İç Pilav için:
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İç pilav için soğanı ince küpler halinde doğrayıp pirinçleri bol suda yıkayın.
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Ağır Pişirme” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
Cuisinier’in pişirme haznesine yağı ekleyin ve ısındığında soğanı ilave ederek kavurun. Soğanlar kavrulurken dolmalık fıstıkları da ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin.
Pirinci ekleyerek 8 dakika kavurun ve üzerine kuş üzümü, tarçın, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyerek suyu da ilave edin ve kapağı kapatarak bitiş sinyali gelene dek “Pilav” programında pişirin.
Tavuk butlarının ortasına hazırladığınız iç pilavdan koyun ve kenarlarını içeri doğru katlayarak sarın. Cuisinier’in pişirme haznesine butları yerleştirin ve 1 su bardağı su ilave edin. Kapağı kapalı olacak şekilde bitiş sinyali gelene kadar "Ağır Pişirme” programında pişirin.
|
Piliç Topkapı |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc156412
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2021
378 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.beypilic.com.tr
Tavuk Göğüsü Kanadı ile Beraber
İç Pilav:
Pirinç
Soğan
Küner içi
Yeni Bahar
Tuz
Tarçın
Şeker
Nane
Maydanoz
Tavuk Ciğeri
Karabiber
Akbiber
Kuş Üzümü
Tereyağı
Piliç göğüsü kanadı ile beraber kemiği çıkarılır. Dövülerek inceltilir. İç pilavda önce yağı ve küner içi ile kavrulur. Soğan ve pirinci de ekleyip kavrulmaya devam edilir. Kavrulmakta olan pirincin üzerine sırasıyla tuz, şeker, karabiber, akbiber, tarçın, yenibahar, nane ve kuş üzümü konulur ve dinlenmeye bırakılır. Başka bir yerde ciğer küp şeklinde doğranır ve kavrulur. Pişince dinlenmiş olan ciğere eklenip hafifce karıştırılır ve son olarak doğranmış maydanoz eklenir. Hazır olan tavuk göğsüne sarılır ve fırında 160 C° pişirilir.
|
Piliç Topkapı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153533
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
394 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kemiksiz tavuk kalça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tavukların kemiklerini çıkarıp eti inceltin.
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın.
Üzerini streç filmle kapatıp tavukları yarım saat bu sosta dinlendirin.
Bu esnada pirinci 15 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra süzüp bol suyla yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp fıstıkları yağda kavurun.
Fıstıklara soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinçleri de ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Baharatları ve sıcak suyu da ilave edin.
Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Marine ettiğiniz tavukların içine hazırladığınız pilavı sıkıca sarıp kürdanla ağzını kapatın.
Tavukları fırın kabına dizin.
Sos malzemelerini karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin.
Yarım saat kadar pişirdiğiniz tavukları fırından alıp sıcak servis edin.
|
PİLİÇ TOPKAPI |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88823
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2013
2,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
100 gr. kuzu ciğeri
100 gr. dolmalık fıstık
50 gr. kuş üzümü
6 adet tavuk göğsü (kanat kemiği ile birlikte)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı beyaz biber
Pilav için:
150 gr. tereyağı
2 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
Sos için:
1 kahve fincan sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Garnitür için:
4-5 adet kabak
4-5 adet havuç
İç pilavın yapılışı: Pirinçler yıkanır ve süzülür. Tencereye 2 kaşık tereyağ ve pirinçler konup şeffaflaşana kadar kavrulur. Kavrulan pirinçlerin içerisine tavuk suyu ilave edilir, tuzu atılarak demlenmeye bırakılır. Ayrı bir tepsiye dökülür.
Kuzu ciğerinin yapılışı: Zarları alınmış ciğer, küçük kareler halinde doğranır. Doğranmış ciğerler tavada 2 kaşık tereyağı ile sallayarak kavrulur. Demlenen pilavın içine, önce kuzu ciğeri, fıstıklar, kavrulan kuş üzümü, tuz, kara biber ilave edilip karıştırılarak soğutulur.
Kuş üzümünün sotelenmesi: Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur, içine kuş üzümleri ilave edilip, 5-6 dk. kavrulur.
Fıstıkların kavrulması: Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur, fıstıklar ilave edilip, 5-6 dk. kavrulur.
Göğüs etleri enlemesine ikiye kesili. Bir torba içerisine alınıp et döveceğiyle inceltilir (kemikler ezilmeyecek şekilde), tepsiye alınıp tavuk etlerin içine kırmızı biber ve zeytin yağ sürülür. 3 çorbba kaşığı kadar iç pilavdan, etin ortasına konulur ve sarılır (derisi üzerinde kalacak şekilde).
Yağlanmış tepsiye tavuk göğüs dizilir, üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber konur,fırça ile sürülür. Tavuk etlerinin üzerine alüminyum folya sarılır, fırına verilir. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Garnitürün hazırlanışı: Kabaklar, parizyen kaşıkla halka şeklinde çıkarılır. Tencereye su konur, tuz ilave edilerek kaynatılır. Kabaklar bu suyun içine atılır, rengi gelinceye kadar haşlanır ve süzülür. Buzlu suya atılarak şok yapılır. Tavaya 2 kaşık tereyağı konur, kabaklar içine atılır. Tuz ilave edilir, beyaz biber konularak kavrulur. Havuçlar, uzun verev şeklinde kesilip haşlanır. Tavaya 2 kaşık tereyağı konur, havuçlar ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra çok az su ilave edilip kavrulur. Tuz ve beyaz biber ilave edilerek servis yapılır.
|
|
Piliç Topkapı Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|