Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şalgam Tarifleri > Piliçli Bamya (5 adet - 123,194 defa bakıldı)

Piliçli Bamya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Piliçli Bamya

Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Bodrum
Kısa URL: https://ml.md/lc26796
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
2,741 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram bamya
1 adet piliç
5 adet domates
5 adet soğan
5 adet yeşil biber
1 kaşık tereyağı
1 adet limon
Tuz

Bamyaların külahı kesilip ayıklanmalı. Biraz tuz ve sirkeyle harmanlayıp yarım saat bir kenara bırakmalı. Başka bir tencerede tereyağın içinde soğanı kavurmalı, içine 5-10 parçaya ayrılmış piliç koymalı, beş dakika pişirmeli, ondan sonra, biraz tuz ve yarım bardak su koyarak piliç 20 dakika pişirilmelidir. Pilicin etlerini bir tencerenin dibine yerleştirmeli, üzerine bir sıra domates, bir sıra yıkanmış bamya, koymalı. En üste yeşil biber parçaları, tuz, bir limonun suyu, 3 bardak su ve piliçlerin piştisi yağı ilâve etmeli, yarım saat orta hararette pişirmelidir.


Piliçli Bamya

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59536
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2011
2,309 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr bamya (uçları kesilerek temizlenmiş)
650-750 gr'lık 1 piliç (temizlenmiş ve ütülenmiş; başka bir deyişle, tüyleri yakılmış)
5 çorba kaşığı rafine yağ
1 orta boy soğan
4 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)
1/2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 sivri yeşil biber (çekirdekleri temizlenmiş)
1/4 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı un

Ayıklanmış bamyaları, içinde 1/4 su bardağı sirke bulunan bol sıcak suda 2-3 dakika haşlayınız. (Böylece bamyaların, içlerindeki yapışkan sıvıyı yemeğe bırakmalarını önlemiş olursunuz.) Haşladığınız bamyaları, suyunu süzdürüp bir tabağa alınız. Temizlenmiş pilici 4 parçaya ayırınız; parçaları hafifçe unlayınız; bir tencereye rafine yağı koyup, orta ateşte kızdırınız. Piliç parçalarını tencerede altüst ederek 4-5 dakika kızartınız. Tencereyi ateşten alıp, piliç parçalarının üstüne bir kat domates, bir kat bamya olmak üzere sebzeyi yerleştiriniz. En üste de 4-5 parçaya kesilmiş sivri biberi koyduktan sonra, limon suyunu, soğanı (bütün olarak) ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapayınız. Orta ateşte 15 dakika, ağzı kapalı olarak pişiriniz. Sonra, et suyunu kaynar olarak ekleyip, üstünü bir tabak yada yağlı kâğıtla örtünüz. Tencerenin kapağını da kapayıp, orta ateşte 45 dakika - 1 saat pişiriniz. Piliç parçalarını ve bamyaları bir kayık tabağa alarak, bekletmeden servis ediniz.


Piliçli Bamya

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc83920
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2012
1,885 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram bamya
1 adet piliç
2 adet orta boy soğan
2 adet iri domates
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1/2 limonun suyu
2 su bardağı et suyu (yoksa su)

Bamya başlarını külah şeklinde kesiniz. Bir tencereye koyup üzerini örtünceye kadar su doldurup, sirkeyi ve tuzu ilave ediniz. Hızlı ateşte 2 dakika kaynatıp soğuk suyun altında soğutup süzdürünüz.
Soğanları soyup ortadan yarınız. Domateslerin kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayınız.
Bir kuşhaneye yağı koyup kızdırınız. Piliçleri ilâve ederek 2'şer dakika alt ve üstlerini kızartıp bamyaların başlarını kuşhanenin kenarına getirerek daire şeklinde diziniz.
Üzerine soğanları ve domatesi, tuzu, limon suyunu ve et suyunu ilâve edip küçük bir tabak kapatınız ve ağır ateşte 45 dakika pişiriniz.
Alt ve üst çevirip servis yapınız.


Piliçli Bamya

mürsel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2017
Mesajlar: 36
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc126321
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2017
774 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo bamya
1 adet piliç
1 adet domates (irice)
2 adet yeşil biber
3 kaşık yağ
1 adet limon
Tuz

Önce bamyaların külahını çıkarıp temizleyin, sonra bunları biraz tuz ve sirkeyle karıştırıp, bırakın. Başka bir tencerede soğanı kavurun. Pilici 8-10 parçaya ayırıp tencereye koyun ve 5 dakika pişirin. Sonra tuz ilave edin, yarım bardak su da koyarak 20 dakika kadar yemden pişirin. Ardından pilici tencereye yerleştirin. Üstlerine bir sıra domates, bir sıra bamya koyun. Yeşil biberi iri iri doğrayın, bunu ve 2 bardak su ile pilicin öteki tencerede kalan yağını da ilave ederek hepsini pişmeye bırakın.


Piliçli Bamya

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172505
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

750 g taze bamya
45 g tereyağı veya sadeyağ
2 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
800 g piliç but
3 adet orta boy domates, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış
3 adet tatlı sivri yeşilbiber, küp küp doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
30 ml limon suyu
400 ml su, kaynar
Bamyaları Bekletmek için:
150 ml sirke
40 g tuz

Bamyaların başlarını külah gibi ayıklayın ve sirkeli, tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Tencereye yağı koyup eritin, soğanı ilave edin, kavurun ve pilici ekleyip çevirerek 5 dakika kızartın.
Güvece yağıyla birlikte pilici dökün. Üzerine domates ve biberi ilave edin ve bamyayı başları dışa doğru olmak üzere pilicin üzerine dizin.
Tuz, karabiber ve limon suyunu ilâve edin, kapağını kapatın, orta ateşte bamyalar suyunu salıncaya kadar 10-15 dakika pişirin ve sonra et suyunu ilave edin.
Yemeğin üzerine önce küçük bir tabak sonra tencere kapağını kapayarak 45 dakika pişirin.







Piliçli Bamya Tarifleri Şalgam Tarifleri



(5 adet Piliçli Bamya 123,194 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort