|
Piliçli Keşkek |
|
zekiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2006
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc6243
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Aşurelik Buğday
4 adet Piliç Budu
2 yemek kaşığı Tereyağı
Tuz
Pul biber
Kimyon
Buğdayı önceden bir kaç saat ıslatın. Düdüklü tencereye kemikleri ve derisi ayrılmış butlarla buğdayı koyup tuz eklemeden pişirin.
Tuz buğdayın pişmesini geciktireceği için sonra eklenir. İyice pişince tahta kaşıkla vurarak ya da el blenderi yardımı ile ezin.
Piliçle buğdayın birbiri ile iyice hallolmasını sağlayın. Tuzu ve kimyonu bu aşamada ekleyebilirsiniz. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı ve pul biber karışımı gezdirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.06.2024
|
Piliçden Keşkek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96534
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
2,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kemikli piliç göğsü
2 adet kuru soğan
1.5 su bardağı buğday
1 limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Sosu için:
Tereyağı
Kırmızı pul biber
Piliç etini tencereye koyun. Tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve üstünü geçmeyecek kadar su ekleyin. Kaynama başladığında ateşi kısın. Haşlanmaşı için yarım saat yeterli olacaktır. Buğday bir kaseye alın. Bir gece önceden sıcak suda bekletin. Ertesi gün süzün. Bir tencereye alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Buharı çıktıktan sonra ateşi kısın. 25 dakika pişirin. Haşlanan piliç göğsünü elle minik parçalara ayırın. Kuru soğanları soyup temizledikten sonra rendeleyin. Haşlanan buğdaya rendelediğiniz kuru soğan, piliç eti, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekleyerek ezin ve karıştırın. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek 15-20 dakika daha pişirin. Buğdaylı piliç etini yeniden tahta kaşık yardımıyla ezin. Elde ettiğiniz keşkeği tencereye alın. 10 dakika daha pişirin. Tabağa alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ekleyin. Servis yapın.
|
Piliç Keşkek |
|
torun hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99735
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2014
2,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. piliç kalça
1/2 kg. aşurelik buğday
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
125 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Buğdayı geceden ıslatın. Piliç etini ve soğanı iki tatlı kaşığı tuz ve karabiber konulmuş suda haşlayın. Soğuduktan sonra etleri didin. Piliçleri pişirdiğiniz suya buğdayları ilave edin, ara ara tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte pişirin. Etleri buğdaya katın. Karışımı bir güvece aktarın. Kapağını kapatıp fırında iki saat pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiber dökün.
|
Piliç Keşkek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117723
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
1,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün piliç
1 bütün soğan
2 su bardağı yarma buğday
1 tatlı kaşığı tarçın
Tereyağı
Yarma bir gece evvelden iyice yıkanıp ıslatılır.
Ertesi gün üzerine su ilave edilip iyice pişirilir. Piliç bir bütün soğan ile haşlanır.
Soğan atılıp piliç iyice didiklenip suyu ile beraber kaynayan buğdaya ilave edilir.
Tahta kaşıkla karıştırarak iyice ezilene kadar pişirilir.
İsteğe bağlı tuz , karabiber ile tatlandırılır. Tereyağı kızdırılıp tarçın ilave edilir.
Keşkek tabaklara konup üzerine tarçınlı yağ gezdirilir.
|
|