Kısa URL: https://ml.md/lc35596
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2009
5,054 defa indirildi / yazdırıldı
Selda Meral Gül
hamur için gerekli olan malzemeler;
125 gr yumuşak margarin
1 yumurta
100 gr tozşeker
250 gr un
1 er pakat vanilya kabartma tozu
iç malzemeler:
500 gr PINAR LABNE
1 pk vanilyalı puding
1/2 litre süt
200 gr şeker
1/2 fincan sıvı yağ
1 yumurta
Hamur için gerekli malzemeler güzelce yoğrulur . yuvarlak borcam ebatında merdaneyle acılır ben yağlı kağıt üzerinde acıyorum borcama yerleştirmek daha kolay oluyor. borcama alınan hamurun kenarları düzeltilir ve yükseltilir. iç malzeme akmasın diye dışarı.başka bi kaptaa iç malzemeler pütür kalmayacak şekilde mikserle cırpılır cok yüksek devirde olmasın kesilebilir. hepsi güzelce karışınca hamurun üzerine yavaşca dökülür 170 derecede 40_45 dakkika pişiliri. oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır. afiyet olsun buzdolabında saklayın. servisden bir gün önce yapılmasını tavsiye ediyorum.
Kısa URL: https://ml.md/lc59563
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2011
24,330 defa indirildi / yazdırıldı
Ender Yener
kek için:
5 yumurta
4 k.fincanı şeker
4 k.f un
1 paket kabartma tozu
3 y.k. kakao
keki ıslatmak için:
1 s.b. kaynarsu
2 tatlı k.neskahve
2 t.k şeker
krema için:
4 y.k un
4 y.k. şeker
2 yumurta sarısı
3,5 su b. süt
1 paket PINAR labne peynir (200g)
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile 10 dk çırpalım,un ve kabartmatozunu eleyerek ilave edelim. Kakaoyuda ekleyerek fazla karıştırmadan kalıbımıza dökelim. Önceden ılık ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.(40-45 dk) keki kalıptan çıkarıp ikiye keselim.krema için bütün malzemeleri (pınar labne hariç) tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıcamına gelinceye kadar pişirelim,ateşi kapatınca pınar labne peynirimizi ekleyip mikserle biraz çırpalım.kekin birinci katını şekerli kahve ile ıslatıp bolca krema sürelim.ikinci kat kekide kahvemizle ıslatıp birincinin üzerine kapatıp kalan kremayla kaplıyoruz.üzererine kakaoyu eleyerek döküyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc59782
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2011
3,034 defa indirildi / yazdırıldı
Kübra Aşut
Pınar labne
pasta kalıbı
kabartma tozu
un
yağ
süt
çeyrek şeker
kako
isterseniz istüne çilek koyun
pasta kalıbını onu ayırın pınarlabneyi koyun kapatın üstüne yağ süt un kako çeyrek şekeri karıştırıp katı kıvama gelince pastakalıbın üstüne dökün onu üstünde yayın ve isterseniz çilek koyun muz koyun elme parçacıklarını koyun isterseniz kako dökün isterseniz cam fıstığı koyun ve fırına verin sonra afiyetle yiyin
Hazır keki alıp masaya koyuyoruz.Pınar labneyi hazır kekin her yerine sürüyoruz.Damla çikolataları kekin üstüne yerleştiriyoruz ve kekimizi 20 dakika buzdolabına koyuyoruz ama isterseniz koymayabiliriz.Afiyet olsun kekimiz hazır.