|
|
Pırasa Çullaması |
|
Dara'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc51623
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa (yeşil kısımları hariç)
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 adet iri kuru soğan
400 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
tuz
karabiber
kızartmak için yağ
Pırasaların yaprak kısımları dışında kalan bölümlerini 4 parmak eninde parçalara ayırın. Pırasaları hafifçe haşlayın. Yumurtaları çırpın. Pırasaları tencereden çıkarın. Una tuz ilave edin.
Pırasaları önce una, sonra yumurtaya bulayın. Kızgın sıvı yağda iki yüzünü de kızartın. Kızarttığınız bütün pırasaları yayvan bir tencereye alın. Yan yana dizin.
Soğanı çentip, pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ve salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuzunu, biberini ayarlayın. Pırasayı haşladığınız suyu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız bu kıymalı soğanlı sosu, pırasa çullamasının üzerine gezdirin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Pırasaları bozmadan tencereden alın.
|
Pırasa Çullaması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106914
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2015
1,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
1 kg. pırasa
1 adet soğan
300 gr. kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
5 adet domates
5 dal maydonoz
Pırasalar 4-5 cm. uzunluğunda doğranır. Tuzlu kaynar suya atılarak dağılmayacak dirilikte haşlanır, süzgece alınır, suları süzülür.
Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır. Geniş bir kapta un ve tuz karıştırılır. Pırasalar önce una sonra yumurtaya bulanarak kızgın sana margarinde her iki tarafı da altın rengi olacak şekilde kızartılır, fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınır, geniş bir tencereye dizilir.
Yemeklik doğranmış soğan ve margarin bir tencereye alnır ve kavrulur. Kıyma da eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Salça, tuz ve karabiber eklenip, pırasanın haşlama suyundan 1 kepçe kadar eklenir ve 5 dakika kadar kaynatılır.
Hazırlanan kıymalı sos pırasaların üzerine yayılır. Gerekirse biraz daha su eklenip, ocakta 10 dakika kadar pişirilir. Domates ve maydonozla süslenip servis edilir.
|
|
Pırasa Çullaması Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|