|
Etli Pırasa Dolması |
|
Yüksel Gürbüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc108080
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
Yarım kilo yağlı koyun kıyması
1 kg pırasa
2-3 çorba kaşığı pirinç
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Öncelikle, yağlı koyun kıymasını içine rendelediğiniz veya küçük küçük doğradığınız kuru soğanı katın. Biraz yoğurduktan sonra ince ince doğranan maydanozu, tuz karabiber ve tarçını ilave edin. Karıştırdıktan sonra 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyin. Malzemeyi iyice karıştırın.
Ayrı bir yerde, yıkanan pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayın. Daha sonra pırasayı zedelemeden iç kısmından bir iki kat çıkartın. Sağlam olan üst kısmın içine hazırlanan kıymalı harcı doldurun.
Pırasa dolmalarını düzenli aralıkla tencereye dizin. Arzu ederseniz et suyu ile orta ateşte pişirin.
|
Pırasa Dolması |
|
varyete
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc96782
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014
1,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
500 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sumak
2 yemek kaşığı kuru nane
100 gram tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kişniş
3 adet domates
Pırasaları 4 parmak eninde kesip tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın. İçi için de pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, tereyağı, maydanoz, tuz, pul biber, kişniş, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı haşlanmış, içleri biraz boşaltılmış pırasaların içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Domateslerle ucuna kapak yapın ve tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.
|
PIRASA DOLMASI |
|
ışı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2013
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc87735
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
1,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. Orta yağlı dana kıyması
1 kg. Pırasa
1 çay Bardağı Pirinç
Karabiber
Kimyon
Tuz
Kırmızı Biber
Maydanoz
1 kaşık katı yağ
1 yumurta
1 kaşık yoğurt
Pırasalar 10 cm. uzunluğunda kesilir. Kaynar suyun içerisine daldırılıp hemen bir kepçe ile çıkartılır. Pırasaların boru biçimi bozulmadan kat kat borular halinde ayrılır. Pirinç, kıyma ve öteki malzemelerle harç hazırlanır. Pırasaların her iki başından 1 santim boşluk bırakılarak harç içlerine doldurulur. Yuvarlak dipli bir tencereye düzgün bir biçimde yerleştirilir. Pırasala rın üstü kapanacak kadar sıcak su konur, hafif ateşe oturtulur. İçerisine 1 kaşık yağ atılır. 25 dakika kaynatılır. Ateşten indikten hemen sonra bir kaşık yoğurt ve bir yumurta iyice çırpılarak dolma tenceresinin içine dökülür. Un eler gibi tencere iki tarafından tutularak sallanır ve tencerenin kapağı kapatılır. Sıcak servis yapılır.
|
|