Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fesleğen Tarifleri > Pırasa Mücveri (5 adet - 214,804 defa bakıldı)

Pırasa Mücveri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pırasa Mücveri

Tosca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2011
Mesajlar: 37
Şehir: Roma
Kısa URL: https://ml.md/lc70800
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2011
2,699 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet pırasa
3 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber
Kızarmak içinde sıvı yağı

Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayın. Bir kaba alın ve üzerine diğer yeşillikleri de aynı şekilde kıyıp ekleyin. Yumurtaları içine kırıp karıştırın. Unu yavaşça ekleyip kabartma tozunu da içine ilave edin. Bu karışımı kızdırılmış yağın içine kaşıkla döküp iki yüzünü de kızartın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Yanında sarımsakyoğurt da çok yakışacaktır.


Fotoğraf "nazlıgül" tarafından gönderildi. 12.08.2014


Pırasa Mücveri

günaydın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.09.2014
Mesajlar: 21
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc101430
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
1,910 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 sap körpe pırasa
100 gr beyaz peynir
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Pırasaların üzerinden bir kat soyun, yıkayarak ince ince, halka doğrayın. Yeterince su konulmuş bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgü yardımıyla suyu süzün ve pırasaları soğumaya bırakın. Beyaz peyniri çatalla ezerek üzerine 3 yumurta kırın. İki çorba kaşığı un ekleyerek malzemeyi birbirine yedirin. Soğumuş pırasaları da katarak mücveri hazırlayın. Tuz ve karabiberi eklemeyi unutmayın. Kızdırılmış çiçek yağına karışımdan bir kaşık koyarak her iki yanını yanmadan kızartın. (Eğer mücver dağılıyorsa bir kaşık un ilave ederek bunu önleyebilirsiniz.)
Sıcak ve soğuk servis yapın.

Not: Arzu edenler mücvere taze soğan, kekik, nane gibi baharatlar da üave ederek tat değişiklikleri yapabilir.


Fotoğraf "perçin" tarafından gönderildi. 14.02.2020


Pırasa Mücveri

gönül yoran
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.01.2015
Mesajlar: 28
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc131898
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018
1,100 defa indirildi / yazdırıldı




3 dal orta kalınlıkta pırasa
Çeyrek demet maydanoz
2 dal taze soğan
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu un
2-3 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı silme karabiber
Sıvı yağı

Pırasaları, maydanozu ve taze soğanı I ince ince doğrayıp bir kaba alalım.
Üzerine yumurtaları, sütü, unu, mısır ununu, tuzu ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım.
Harçtan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. Harcımız ele yapışan kıvamda oluyor.
Elimizden geldiğince şekillendirip kızgın sıvı yağa bırakalım.
Sonra elimizle yassılayalım. Yağla buluşunca kendini topluyor.
Hazırladığımız mücverleri orta ateşte sıvı yağda arkalı önlü pişirelim.
Yüksek ateşte pişirmeyin içi çiğ kalır. Kısık ateşte Sıvı yağda kızartmama rağmen çok hafif ve lezzetli oldu.
Pırasa Mücverimizi sade, yoğurt ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.



Pırasa Mücveri

perçin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.02.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc148588
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020
720 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy pırasa
1 adet küçük boy havuç
1 çay bardağı un
2 yumurta
Maydanoz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Pırasaları minik minik doğrayın.
Tuzu ekleyin ve pırasaları iyice karıştırın.
Baharatları pırasanın üzerine ekleyin, ardından yumurtayı ekleyin.
Elekten geçirilmiş unu da ekleyerek iyice karıştırın.
Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın.
Yağ kızınca üzerine karışımdan parçalar alın ve arkalı önlü iyice pişirin.
Mücveriniz servise hazır. Afiyet olsun…

Yağ kızdıktan sonra mücveri kısık ateşte ve az yağda pişirmeye önem gösterin.
Tercihinize göre mücverinizi fırında da pişirebilirsiniz.

Not: Pırasa mücveri yerine kabak mücveri yapmak isterseniz 2 pırasa yerine,1 kabak 2 havuç kullanabilirsiniz.



Pırasa Mücveri

müjgan baykal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc154182
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 adet pırasa
1 tutam maydanoz
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı pul biber
1 su bardağı un Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ

Pırasayı ve maydanozu ince ince doğruyoruz. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırıyoruz. Bir tavaya sıvı yağ koyuyoruz. Yağ iyice ısınınca harçtan birer kaşık alarak yağa atıyoruz. Kaşıkla üzerini yassılaştırıyoruz, çevirerek her iki tarafını da kızartıyoruz.







Pırasa Mücveri Tarifleri Fesleğen Tarifleri



(5 adet Pırasa Mücveri 214,804 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort