|
Pırasa Muhlaması (Samsun) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162070
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pırasa 1 Kg.
Kıyma 2 Yemek kaşığı
Tereyağı 2 Yemek kaşığı
Yumurta 2 Adet
Tuz
Pırasalar temizlenip yıkandıktan sonra ince ince doğranıp kendi suyu ile kavrulur. Ayrı bir kapta kıyma tereyağında çevrilir. İçine kavrulmuş pırasa ve tuz eklenir. Karıştırılır. Ortası açılarak yumurtalar kırılıp karıştırılır. Yumurtalar pişince üstüne kızdırılmış tereyağı dökülür.
|
|