|
Pırasa Musakka (Afyonkarahisar) |
|
ferda ünlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150546
Gönderme Tarihi: 15.May.2020
537 defa indirildi / yazdırıldı
|
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Pırasa
250 Gr Kıyma
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Orta Boy Kuru Soğan
100 Gr Sıvıyağ
1 Adet Limon
¼ Maydanoz
150 Gr Haşlanmış Nohut Kabukları Soyulmuş
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Pırasalar yıkanıp ayıklandıktan sonra bir parmak kalınlığında kesilir.
Tencerede halka şeklinde doğranmış soğan sıvıyağ salça tuz ilave etmek suretiyle kavrulur.
Pırasanın üzerine önceden hazırlanmış nohut, kavrulmuş kıyma ve kıyılmış maydanoz düzgünce yayılır.
Yeterince sıcak su katılarak kısık ateşte pırasalar sararıncaya kadar pişirilir.
Ocaktan indirildikten sonra üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz konulur.
Dilimlenmiş limon ile süslenerek servis edilir.
|
|