Pırasa ve kapya biberi küçük küçük doğruyoruz. Önce pırasaları zeytinyağında soteliyoruz. kapya biberi de ekleyip soteliyoruz. Tuz ve karabiber ilave ediyoruz. İnce ince kıydığımız maydanozları lor peyniriyle karıştırıyoruz.
Yoğurt, yumurta, soda, zeytinyağı ve tuzu çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tart kalıbının etrafını eşit bir şekilde yağlayıp hazır baklava yufkalarını tartın orta yerine yerleştiriyoruz.
Yoğurtlu sosu ilave edip dağıttıktan sonra sebzeli harcı ve maydanozlu harcı üzerine ekliyoruz. Yufkaların dış kısımlarını içe doğru katlıyoruz.
Ayırdığımız baklava yufkalarını üzerine kapak şeklinde yerleştiriyoruz. Kalan sosu üzerine yayıyoruz ve bir kat daha aynı işlemi yapıyoruz. Yumurta sarısına zeytinyağı ilave edip fırça yardımıyla böreğin üstüne sürüyoruz.
Son olarak böreğin susamını da ekledikten sonra 180 derecede 7 dakika fırında kızartıyoruz. Böreği porsiyonlara bölüp tabağa yerleştiriyoruz.
6 adet pırasa
3 çorba kaşığı sıvı yağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı biber salçası
5-6 dilim pastırma
100 gram tereyağı
Tuz
Karabiber
16 adet baklavalık yufka
Pırasaları iki parmak inceliğinde dilimleyip sıvı yağda kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümü ve biber salçası ilave edip karıştırın. Ardından pastırmaların her birini dörde bölüp, tuz ve karabiberle birlikte ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Tereyağını eritip dört adet yufkanın üzerine sürün ve üst üste yerleştirin. Üstteki yufkanın kenarına pırasalı harcın 1/4'ünü koyun ve rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Bu şekilde toplamda 4 adet rulo elde edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri renk değiştirene dek pişirin. Dilimleyerek servis edin.