|
Pırasalı Et Sarma |
|
Angara'lı Fidan
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93288
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2013
1,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. pırasa
4 dilim biftek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
4 dal maydanoz
4 dilim dana jambon
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Pırasaları ince verev doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağında kıyılmış sarımsakla birlikte kavurun. Kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Her dilimin üzerine bir adet jambon koyun. Pırasalı harcı içlerine paylaştırın. Rulo yapın, kürdanla tutturun. Bir tavada sıvı yağda kızartın, üzerine et suyunun yarısını ekleyip, 20 dakika pişirip tavadan alın. Tavada kalan suyun içine krema ve nişastayı katın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Eti dilimleyip üzerine nişastalı sosu gezdirin.
|
Pırasalı Dana Sarma |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103532
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014
1,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. pırasa
4 dilim ince dövülmüş Biftek
2 çorba kaşığı margarin
1 diş sarmısak
6 dal maydanoz
4 dilim jambon
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Pırasaların iki tanesini ince verev şeklinde doğrayın. 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp pırasa ve sarmısağı kavurun. Kıyılmış maydanozun yarısını, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Diğer taraftan biftek dilimlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Her dilimin üzerine bir adet jambon koyun. Pırasalı harcı içlerine paylaştırın. Rulo yapıp, açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Sıvıyağı bir tavaya alıp eti kızartın. Üzerine et suyunun yarısını ekleyip 20 dakika pişirin. Kalan pırasayı verev şeklinde irice kesin. Kalan margarinle sote edin. Üzerine kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Yarım su bardağı et suyu katıp çekene dek pişirin. Pişen eti tavadan alın. Tavada kalan suyun içine krema ve nişastayı katın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Eti dilimleyin. Servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Pırasa ile birlikte servis yapın.
|
Pırasalı Biftek Sarması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106365
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2015
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ince dövülmüş biftek
Yarım kg pırasa
1 adet soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı salça
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı margarin
Yağda ince doğranan soğanlar kavrulur. İnce doğranan sarımsaklar ve salça eklenir. Yıkanan ve ince doğranan pırasalar ve havuç eklenir. En son baharatlar eklenir, 15 dakika pişirilir. İç harç soğutulur. Dövülmüş biftek etlerinin arasına iç harç koyulur, sarılır. Fırın kabına koyulur, 175 derece ısıtılan fırında 35 dakika pişirilir.
|
|