Kısa URL: https://ml.md/lc89671
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2013
1,559 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet ince pırasa
750 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Tavaya yağ konur, eriyince et atılır, hızlı ateşte renk değiştirene kadar kavrulur. İnce doğranmış pırasa, tuz, pul biber atılır. Yarım saat pişirilir. Ateşten almadan hemen önce kekik eklenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc103779
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2014
1,746 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr. kuşbaşı et
200 gr. pırasa
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kekik
Tuz
Öncelikle etleri küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya alıp suyu çıkıncaya kadar 5 dakika pişirin. Üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyin. Kavurmaya devam edin. Soğan koymanıza gerek yoktur çünkü pırasa soğangillerden olduğu için soteniz soğan koymadan da çok lezzetli olacaktır. Bu karışımı 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Suyu çekince üzerine 1 su bardağı su ve salçayı ekleyip 10 dakika daha kavurarak pişmeye bırakın. Baharatları atıp servis tabağına alın ve sıcak olarak ikram edin.