Ordu Büyükşehir Belediyesi
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıcak su
Yarım kg hamsi
6 sap ince pırasa
Yarım demet maydanoz
Pul biber
Öncelikle toz şeker, sıvı yağ, süt, yumurta, tuz, mısır unu, kabartma tozu, buğday unu ve sıcak su bir kaba koyularak yoğrulur. Bir kısmı yağlanmış tepsiye dökülüp yayılır. Pırasalar ince ince doğranır ve tuzlanır. Tuzlanmış pırasalar, kılçıkları ayıklanmış hamsiler de kenara ayrılan hamura ilave edilip yoğrulur. 120 derecede ısıtılmış fırına koyulup pişmeye bırakılır. Daha sonra servis edilir.
|